Kontakt

Tel/Fax: +386 (07) 39 33 120
novo-mesto.OZRK@ozrks.si

Spremljajte nas!

 
 
 

Kontakt

RK Slovenije, Območno združenje Novo mesto,

Ulica Slavka Gruma 54a,
8000 Novo mesto

Tel/Fax:
+386 (07) 39 33 120
+386 (07) 39 33 129

GSM: 031 320 875

E-Pošta:
novo-mesto.OZRK@ozrks.si

Uradne ure:
Ponedeljek: 8.00 - 15.00
Sreda: 8.00 - 17.00
Petek: 8.00 - 13.00
 

 
 
 

TABOR RDEČEGA KRIŽA DOKAZUJE SRČNOST MLADIH

TABOR RDEČEGA KRIŽA DOKAZUJE SRČNOST MLADIH

02.07.2019

Letos se je na Otočcu odvijal že 14. tabor mladih »Moč humanosti«, ki ga organizira novomeški Rdeči križ. Potekal je od 26.6. do 29.6 in je med sabo povezal več generacij in še enkrat znova pokazal, kako pomembno je medgeneracijsko sodelovanje in povezovanje. Tabora so se udeležili 16 prostovoljcev in štirje mentorji, ki so s svojo pozitivno naravnanostjo dokazali, da zmorejo spreminjati svet. V OŠ Otočec so jih gostili, saj so tam prebivali in poskrbeli za prehrano in dobro počutje vseh udeleženih. Namen in cilji tabora so bili aktivno preživljanje prostega časa, vzgoja za strpnost in solidarnost, seznanjanje z vrednotami in načeli Rdečega križa, nenasilna komunikacija, prostovoljno delo ter pomoč starejšim ljudem.

Prostovoljci, ki so se udeležili tabora prihajajo iz različnih srednjih in tudi osnovnih šol (Ekonomska šola Novo mesto, Frizerska šola Sevnica, Gimnazija Novo mesto, Kmetijska šola Grm in biotehniška gimnazija, Srednja elektro šola in tehniška gimnazija, Srednja gradbena, lesarska in vzgojiteljska šola, Srednja strojna šola, Srednja zdravstvena in kemijska šola in OŠ Brusnice). Skozi različne dejavnosti, ki so bile organizirane v sklopu tabora so pokazali, da so si ne glede na razlike med njimi, med sabo tudi zelo podobni. To so pokazali z spoštljivo in   odgovorno držo ter nesebično podporo, ki so jo izkazali drug do drugega.  

V dopoldanskem času so mladi opravljali terensko delo. V sklopu tega, so obiskali 7 starejših oseb na območju KORK Otočec. Ti obiski so bili namenjeni druženju, pogovoru ter opravljanju manjših hišnih opravil. Mladi so spoznali življenjske svetove starejših ljudi, njihove zanimive in poučne zgodbe ter skupaj z njimi soustvarjali nepozabno izkušnjo. Ena skupina mladih se je v sklopu terenskega dela vključila v akcijo pri Rajkovih v Podhosti, kjer so skupaj s prostovoljko Nušo Rustja ter udeleženci programa socialne aktivacije na OZ RKS Novo mesto pomagali pri čiščenju hiše in okolice.

V popoldanskem času so mentorji za udeležence tabora pripravili socialne igre in delavnice (spoznavne igre, družbeno aktualne teme, tematski večeri, športne aktivnosti, …) s katerimi so prispevali k pozitivni skupinski dinamiki. Popoldneve so si zapolnili tudi z ogledom filma Revni milijonar ter ustvarjanjem pravega taborniškega ognja, ki je omogočil, da so si sami pripravili slastno večerjo.

Za pomoč pri izvedbi tabora se zahvaljujemo prostovoljcem KORK Otočec, OŠ Otočec, vsem starejšim osebam, ki so z nami delile delček svojega življenja in nam s svojimi zgodbami ter nasmehom na obrazu polepšali dneve na taboru. Velika hvala tudi vsem tistim, ki nas kakorkoli podpirate v naših aktivnostih.

 

 
 
 

TRR SKLADA ZA POMOČ LJUDEM V STISKI:

SI56 0297 0025 9477 202

 
 
 
 
 
 

 

 
 
 

Založba RK

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.