Kontakt

 Tel/Fax: +386 (07) 39 33 120
 novo-mesto.OZRK@ozrks.si 

 Spremljajte nas!

 
 
 

Kontakt

RK Slovenije, Območno združenje Novo mesto,

Ulica Slavka Gruma 54a,
8000 Novo mesto

Tel/Fax:
+386 (07) 39 33 120
+386 (07) 39 33 129

GSM: 031 320 875

E-Pošta:
novo-mesto.OZRK@ozrks.si

Uradne ure:
Ponedeljek: 8.00 - 15.00
Sreda: 8.00 - 17.00
Petek: 8.00 - 13.00
 

 
 
 

LETOVANJE KOT NALOŽBA, ZA ŽIVLJENJE OTROK

LETOVANJE KOT NALOŽBA, ZA ŽIVLJENJE OTROK

10.07.2019

V organizaciji novomeškega Rdečega križa bo letošnje poletje na Debelem rtiču preživelo 230 otrok, 201 na zdravstvenem in 29  na socialnem letovanju, v dveh izmenah po 7 dni. Za izvedbo letovanja za pogosteje bolne otroke  prispevajo  sredstva  ZZZS, občine in starši. Za otroke iz socialno šibkejših okolij pa občine in krajevne organizacije RK.

Za kvaliteten program in varnost otrok poskrbi ekipa izkušenih mentorjev,letos smo vključili dva izkušena učitelja, ki vodita dve skupini po 12 vzgojiteljev in pomočnikov vzgojiteljev. Vsi so študentje predvsem pedagoških usmeritev, ki si nabirajo dragocene izkušnje  za delo z otroki. S celotnim programom poskrbimo, da udeleženci letovanja preživijo lepe počitnice.

V torek, 9. julija 2019, smo povabili predstavnike dolenjskih občin na obisk otrok, ki letujejo v prvi izmeni na Debelem rtiču. Obiska so se udeležili župan Dolenjskih Toplic Franc Vovk, župan Občine Škocjan Jože Kapler, župan Občine Žužemberk Jože Papež, direktorica občinske uprave MO Novo mesto dr. Vida Čadonič Špelič, direktor občinske uprave Občine Žužemberk Tomaž Hrastar, podžupan Občine Šentjernej Janez Selak in podžupan Občine Šmarješke Toplice Franc Anderlič.

Goste je pozdravila direktorica MZL RKS Debeli rtič Ana Žerjal in predstavila zgodovino do danes in program, ki ga nudi edino otroško zdravilišče na slovenski obali. Udeležencem obiska je podrobno predstavila letošnje letovanje otrok predsednica Območnega združenja RK Novo mesto Vesna Dular, ki se je zbranim zahvalila za podporo programu, ki je med počitnicami tisti, ki nudi kvalitetno preživljanje počitniških dni.

111 otrok in 12 vzgojiteljev v prvi  izmeni vodi Gregor Udovč, ki je v vlogi vzgojitelja in vodja že 13 leto. Poudaril je, da so otroci drugačni kot včasih, vendar se trudijo, da zjutraj telovadijo, za kosilo vzamejo solato pa če jo pojedo ali ne, nimajo mobitelov in drugih digitalnih naprav. Za vse organizirajo obvezno učenje temeljnih postopkov prve pomoči, kot eno od poslanstva RK, delavnice sproščanja in zdravega načina življenja s poudarkom na zdravi prehrani. Otroci, tudi tisti, ki so iz manj spodbudnega okolja, ko se udeležijo letovanja večkrat, lahko vidijo, kako je, ko se imaš lepo in mirno in ti nič ne manjka. To je vzorec, ki se tem otrokom vtisne v spomin in je lahko motivacija za nadalnje življenje.

Otroci, čeprav so na Debelem rtiču šele od nedelje, so pripravili kulturno-zabavni program, obiskovalci pa so jih presenetili s sladkarijami in nekateri s sladoledom. Otrokom ta dan ostane še dolgo v spominu.

 
 
 

TRR SKLADA ZA POMOČ LJUDEM V STISKI:

0297 0025 9477 202

 
 
 

Koledar novic

 
 
 
 

 

 
 
 

Založba RK

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.