Kontakt

 Tel/Fax: +386 (07) 39 33 120
 novo-mesto.OZRK@ozrks.si 

 Spremljajte nas!

 
 
 

Kontakt

RK Slovenije, Območno združenje Novo mesto,

Ulica Slavka Gruma 54a,
8000 Novo mesto

Tel/Fax:
+386 (07) 39 33 120
+386 (07) 39 33 129

GSM: 031 320 875

E-Pošta:
novo-mesto.OZRK@ozrks.si

Uradne ure:
Ponedeljek: 8.00 - 15.00
Sreda: 8.00 - 17.00
Petek: 8.00 - 13.00
 

 
 
 

Mladi bogatijo dejavnosti Rdečega križa

Mladi bogatijo dejavnosti Rdečega križa

14.08.2019

Na Območnem združenju RKS Novo mesto namenjamo delu z mladimi posebno pozornost in skrb. Vključujemo jih v različne dejavnosti, kjer jim omogočamo razvijanje humanitarnih vrednot, jih vzpodbujamo k strpnosti, tolerantnosti in priznavanju različnosti. Minulo šolsko leto smo mladim ponudili pisano paleto dejavnosti.

Najmlajše v vrtcih in na nižji stopnji osnovne šole že več let nagovarja Križem kapica, ki otrokom na igriv način približa pojme prostovoljstvo, humanitarnost in Rdeči križ. V šolskem letu 2018/19 je Križem kapica obiskala štiri vrtce in 12 OŠ in se tako predstavila 620 otrokom. Obiskala pa je tudi bodoče vzgojitelje na Šolskem centru in z njimi pripravila učno uro.

Na OŠ delujejo krožki RK, ki izvajajo številne humanitarne akcije kot so Drobtinica ob dnevu hrane (zbiranje sredstev s peko kruha) in Košarica RK v tednu RK (zbiranje hrane po šolah ali trgovinah). Pri Drobtinici so zbrali 3.589,38 evra za posamezne šolske sklade, pri košarici pa prehranske izdelke v vrednosti 3.007 evrov in nekaj šolskih potrebščin, ki so jih razdelili pomoči potrebnim iz območij šol, kjer so hrano zbirali. Krožke spodbujamo, da sodelujejo s prostovoljci po krajevnih organizacijah RK pri njihovih socialnih programih, kot so obiski starejših, srečanja starostnikov … V okviru 13. državnega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči za OŠ je bila najboljša ekipa prve pomoči iz OŠ Šmarjeta in tako postala državni prvak. 

Po srednjih šolah smo organizirali predavanja o krvodajalstvu in krvodajalske akcije za tiste, ki so se prvič odločili za darovanje krvi, teh je bilo 309. Že nekaj let se mladi srednješolci aktivno vključujejo v klub Mladi za boljši svet na novomeškem Rdečem križu. Srečujejo se vsako sredo po pouku in načrtujejo humanitarne akcije.  Ena izmed njih je bila tudi 14. tabor Moč humanosti, ki je letos potekal na OŠ Otočec. 17 mladih iz različnih srednjih šol in ene OŠ je pomagalo starejšim pri hišnih in kmečkih opravilih, popoldne pa so mentorji poskrbeli za različne socialne delavnice in aktivnosti.

Zavedamo se, da smo obsežen program dejavnosti lahko uspešno izvedli le z mentorsko pomočjo in podporo v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, z našimi prostovoljci in strokovnimi sodelavci. Vsem se zahvaljujemo za opravljeno delo in jih vabimo k sodelovanju v šolskem letu 2019/20, ko bomo nadaljevali z zastavljenimi dejavnostmi in jim dodali še nove. Kot prioriteto  si zastavljamo oblikovanje ekip prve pomoči na srednjih šolah.

 
 
 

TRR SKLADA ZA POMOČ LJUDEM V STISKI:

0297 0025 9477 202

 
 
 

Koledar novic

 
 
 
 

 

 
 
 

Založba RK

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.