Kontakt

Tel/Fax: +386 (07) 39 33 120
novo-mesto.OZRK@ozrks.si

Spremljajte nas!

 
 
 

Kontakt

RK Slovenije, Območno združenje Novo mesto,

Ulica Slavka Gruma 54a,
8000 Novo mesto

Tel/Fax:
+386 (07) 39 33 120
+386 (07) 39 33 129

GSM: 031 320 875

E-Pošta:
novo-mesto.OZRK@ozrks.si

Uradne ure:
Ponedeljek: 8.00 - 15.00
Sreda: 8.00 - 17.00
Petek: 8.00 - 13.00
 

 
 
 

Skupina Mladi za boljši svet

Skupina Mladi za boljši svet

20.09.2019

»Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.« M. Gandhi
V organizacije OZ RKS Novo mesto je po poletnih počitnicah ponovno oživela skupina Mladi za boljši svet. Ciljna skupina so srednješolci, ki želijo svoj prosti čas izkoristiti kvalitetno, poučno in zabavno. Mladi se pogovarjajo o aktualnih temah (medosebni odnosi, težave v šoli, težave doma, zasvojenosti, drugačnost …), so aktivni kot prostovoljci ali pa se udeležujejo dejavnosti, s katerimi odkrivajo nova znanja in razvijajo razne nove veščine. 

V skupini Mladi za boljši svet  deluje do 15 dijakov, srečujejo se vsako sredo (od 14.00 do 17.00), predstavnik in njihov mentor je Timotej Bučar. Trenutno sta za udeleženci v skupini dva srečanja, ki sta bila namenjena spoznavanju novih članov, predstavitvi delovanja in akcij ter kratek pogled v določene aktualne teme. Na zadnjem srečanju so udeleženci posneli dva kratka filmčka, ki sta se nanašala na temo vzgoje staršev in kulture. Tako so skozi kreativno ustvarjanje pridobili nove veščine, delili svoja mnenja in videnja o določeni temi. V prihodnje je pred skupino veliko novih priložnosti, skozi katere bodo prispevali k boljšemu svetu. Mladi se bodo lahko aktivno vključevali v humanitarne in zbiralne akcije, sodelovali pri Dnevu za spremembe, pri delitvah rednih in izrednih humanitarnih pomoči, na bazarju za otroke, pri Zelemenjavi, pri preventivnih zdravstvenih meritvah, se udeleževali treningov in usposabljanj s področja mladinskega in prostovoljskega dela, krvodajalstva, prve pomoči, razvijanja različnih veščin, spretnosti, medvrstniškega in medgeneracijskega sodelovanja ter 1krat mesečno obiskali dnevni center v romskem naselju, z namenom izvajanja različnih zdravstvenih in socialnih delavnic.. V mesecu juniju 2020 bodo mladi lahko sodelovali na taboru »Moč humanosti« in prispevali delček svoje dobre volje in moči za nasmeh na obrazu starejših ljudi.  

Nedvomno je skupina Mladi za boljši svet prostor, kjer:

  • lahko pomagaš drugim;
  • si pridobiš nove veščine;
  • deliš svoje ideje in znanja;
  • razviješ socialni čut;
  • sodeluješ na različnih akcijah;
  • spodbujaš strpnost do drugačnih ljudi, potreb in kultur;
  • si promotor prostovoljnega dela;
  • spoznaš nove prijatelje.

ZATO, lepo vabljeni vsi, ki si želite novih dogodivščin!

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.