Popularne novice

Nagrajenci likovno-literarnega natečaja za križem kapico

14.01.2020

Na začetku šolskega leta 2019/20 smo razpisali likovno-literarni natečaj za Križem kapico. Učenci so risali deklico ali dečka, ki bi postal nova Križem kapica. Dodali so mu simbol RK in novo ime. Napisali so lahko kratko zgodbo o prostovoljstvu, prvi pomoči, krvodajalstvu ..., s katero bi novi junak ali junakinja otrokom predstavil(a) delo RK. Izdelali paso lahko tudi oboje.

Na natečaj se je odzvalo šest osnovnih šol s 138 izdelki. Sodelovali so učenci od 1. do 9. razreda. Strokovna komisija je izbrala 14 del in učencem podelila enakovredno priznanje. Učenci so bili pri ustvarjanju zelo izvirni in domiselni. Nagrajeni učenci obiskujejo Osnovno šolo Brusnice, Center, Črni Vrh nad Idrijo, Dolenjske Toplice, Šmarjeta in Vavta vas. Komisija pa je podelila tudi dve posebni priznanji, in sicer OŠ Center za množično vključitev učencev različnih starosti v natečaj in Krožku RK OŠ Dol. Toplice za izvirno lutko Križem kapice.

Podelitev priznanj učencem in mentorjem bo v sredo, 13. 5. 2020, po zaključku bazarja Na pomoč – narava kaže svojo moč, ki bo na Glavnem trgu v Novem mestu. Kot nagrado ponujamo nagrajencem še enodnevni izlet na Debeli rtič.

Iskreno čestitamo vsem nagrajencem, njihovim mentorjem in šolam. Prepričani smo, da so mladi bolje spoznali dejavnosti in vrednote RK, razvijali domišljijo ter z veseljem likovno in literarno ustvarjali. Iz nagrajenih izdelkov bomo izdelali spletno brošuro in jo objavili na naši spletni strani. Natečaj je koordinirala prostovoljka Nuša Rustja.


327-bilten_nateaja_za_kriem_kapico_2020_1_sl.pdf (PDF / 3,25 MB)

Poskrbimo za varnost doma in v prometu
Nazaj na seznam
Ustvarjalna delavnica - lasne pentlje
Nazaj na vrh