Popularne novice

Tretjič smo povabili na krvodajalsko akcijo predstavnike javnih uslužbencev, ki so zaposleni na občinah in letos prvič tudi predstavnike Upravne enote Novo mesto. Gre za promocijo krvodajalstva med javnimi uslužbenci, posebej tistimi, ki še nikoli niso darovali kri. Mateja Sotler Štor, načelnica UE NM, ki je prišla na akcijo skupaj s 4 sodelavkami je povedala, da takšne akcije pozdravlja in povedala: »V bistvu potrebujemo, da nas spomnijo z vabilom, potem se lažje odločimo in res odidemo na krvodajalsko akcijo, medtem, ko drugače ne najdemo časa.« Tudi to, da sodelavci pridejo skupaj je pomembno, skupaj opravijo dobro delo in se medsebojno družijo. »Iz MO Novo mesto že tradicionalno prihaja ekipa, ki je bila letos zdesetkana zaradi bolezni,« je omenil Izidor Jerala.

Krvodajalski akciji so se pridružili tudi župan občine Straža s sodelavci, župan občine Mirna Peč in predstavnica iz občine Dolenjske Toplice. Skupaj se je danes na naše vabilo odzvalo 16 krvodajalcev, od tega 3 prvič.

Srečali pa smo tudi 3 gimnazijce, ki na prvo organizirano akcijo za njihovo šolo niso mogli iti, pa so se dogovorili in odločili, da to izpeljejo danes.

Prva pomoč na pohodu s cvičkom med vinogradi
Nazaj na seznam
Poskrbimo za varnost doma in v prometu
Nazaj na vrh