Kontakt

Tel/Fax: +386 (07) 39 33 120
novo-mesto.OZRK@ozrks.si

Spremljajte nas!

 
 
 

Kontakt

RK Slovenije, Območno združenje Novo mesto,

Ulica Slavka Gruma 54a,
8000 Novo mesto

Tel/Fax:
+386 (07) 39 33 120
+386 (07) 39 33 129

GSM: 031 320 875

E-Pošta:
novo-mesto.OZRK@ozrks.si

Uradne ure:
Ponedeljek: 8.00 - 15.00
Sreda: 8.00 - 17.00
Petek: 8.00 - 13.00
 

 
 
 

Pekli smo kočevarsko potico in breskvice

Pekli smo kočevarsko potico in breskvice

12.03.2020

Na tokratni kuharski delavnici, 9. 3., so udeleženci kuharske delavnice pekli pisano kočevarsko potico in breskvice.
Delavnico je vodila prostovoljka Danijela Fink, udeležilo se jo je 21 oseb, ki so z veseljem sodelovali pri pripravi obeh dobrot. Naslednja kuharska delavnica bo predvidoma v aprilu.

Kočevarska potica

Najprej naredimo ajdovo testo tako, da poparimo 20 dkg ajdove moke in ohlajeni dodamo 1 jajce, 4 žlice olja, sol, pol kocke kvasa, malo vode in 10 dkg pšenične moke. Testo zamesimo ter hlebček damo vzhajati na toplo. Naredimo še rumeno testo iz 40 dkg bele moke, 3 dkg kvasa, 12 dkg masla ali olja, soli, 2 žlic sladkorja, 3 rumenjakov, limonine lupine, 2 dcl mleka, manjši kozarec kisle smetane. Tudi to testo naj pol ure vzhaja na toplem.
Nato razvaljamo rumeno testo, na katerega položimo hlebček ajdovega testa in ga enakomerno razvaljajmo po rumenem testu. Premažemo s 15 dkg stopljenega masla in s stepenim snegom iz dveh beljakov. Nato potresemo s 25 dkg rozin, ki smo jih predhodno namočili v 3 žlicah ruma in 3 žlicah sladkorja. Testo zvijemo v štrukelj, položimo v pekač in približno 15 minut pustimo vzhajati na toplem. Pečemo 1h na temperaturi od 180° do 200° C.

Breskvice

5 jajc, 4 dcl sladkorja, limonino lupino, vanilij sladkor stepemo z električnem mešalnikom, in dodamo 4 dcl olja. 80 dkg ostre moke presejemo, dodamo 1 pecilni prašek in vse ostale sestavine, ki smo jih stepli. Pustimo počivati vsaj eno uro na sobni temperaturi.
Testo oblikujemo majhne kroglice in jih damo peči na peki papir približno 10 do 15 minut. Ko so pečene takoj izdolbemo luknjice za nadev (z nožem in še vroče). Nadev naredimo iz 25 dkg orehov, izdolbene drobtine iz kroglic, 10 dkg čokolade v prahu, marmelada po potrebi in rum. Vse sestavine dobro premešamo. Nadevamo piškotke in povaljamo v ekstratu maline in sladkorju. Masa je za cca. 90 breskvic.

 
 
 
 

TRR SKLADA ZA POMOČ LJUDEM V STISKI:

SI56 0297 0025 9477 202

 
 
 

Naročanje na odvzem krvi

Vsak delovni dan od 11. do 15. ure

Tel:01/ 543 83 40 

 
 
 

Koledar novic

 
december 2021
P T S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
 
 
 
 

 

 
 
 

Založba RK

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.