Popularne novice

Vrata RK Novo mesto so zaprta, vendar niso zaprta za ljudi, ki potrebujejo našo pomoč.

Lahko se obrnejo na nas preko telefonske številke 041 676 025 ali na meil: socialna.delavka.ozrknm@gmail.com. Povezani smo z vsemi občinami in štabi CZ, preko KORK zagotavljamo hrano na dom ljudem, ki so socialno ogroženi, v izolaciji ali starejši in živijo sami.
Vse kar delamo, delamo na ta način, da zaščitimo uporabnike in zaposlene. Torej donirano hrano, ki jo razdeljujemo poteka brez stikov. Vozimo jo tudi na teren, na teden oskrbimo 35 družin. Pripravimo pakete, ki jih prejmemo uporabniki.
Prejšnji teden smo delili redno pomoč v prehrani, prevzelo jo je 53 družin. Zagotovili smo tudi prevoze prehranskih paketov 18 družinam. Menimo, da se bo število potreb večalo in da jih bo naraslo za 100 v naslednjih dveh mesecih.

Opažamo, da so ljudje v stiski, zato je psihosocialna pomoč ravna tako pomembna, kot materialna. Pozivamo vse NVO, da so v stiku s svojimi uporabniki in da jim stojijo ob strani s psihološko podporo. Tudi v naprej verjamemo, da bodo potrebe še naraščale, zato imamo spisek novih prostovoljcev, ki so se prijavili za pomoč, zaenkrat jih še nismo vključili. Pomembno je, da delo opravljamo na varen način, zato jih bomo pred vključitvijo morali izobraziti in poskrbeti za osebno varovalno opremo. Prijave pa zbira RKS preko spletne strani: RKSprostovoljstvo.
Od petka pa so z odredbo poveljnika ŠCZ aktivirane tudi ekipe prve pomoči RK Dolenjke in Bele krajine v pomoč v DSO Metlika. Pred pričetkom dela so bili vzpostavljeni vsi pogoji za varno delo v tem okolju z ustrezno zaščitno oprema in izobraževanje o preprečevanju okužb s strani SB Novo mesto. Člani ekip prve pomoči RK od včeraj sodelujejo pri izvajanju oskrbe, predvsem se družijo z zdravimi oskrbovanci, se z njimi pogovarjajo, vzpostavljajo komunikacijo med svojci in oskrbovanci preko video klicev. Vse delajo z namenom razbremenitve teh oseb, ki so že dolgo brez obiskov svojcev. Člani ekip prve pomoči se počutijo koristne in starostniki so jih veseli.

Pomoč oskrbovancem v dso metlika v času covid...
Nazaj na seznam
Odvzemi krvi v času epidemije
Nazaj na vrh