Popularne novice

»Pomagati, ne da bi vprašali, komu«, je bilo vodilo Henryja Dunana, ustanovitelja Rdečega križa, ki se je rodil 8. maja pred skoraj 200 leti. 8. maj je razglašen za svetovni dan RK, pri nas oznanja začetek vsakoletnega tedna RK. Letošnji teden RK ostaja, čeprav ga je zaznamoval koronavirus.

Ponavadi smo na Območnem združenju RKS Novo mesto ta teden posvetili dejavnostim z mladimi. Za letos smo načrtovali obiske Križem Kapice v vrtcih in osnovnih šolah, izvedbo Košarice RK, urjenje in preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči za osnovne in srednje šole ter osrednjo prireditev z bazarjem Na pomoč – narava kaže svojo moč. Ob zaključku bazarja bi podelili priznanja učencem za likovno-literarni natečaj za Križem kapico in razglasili naj prostovoljce za osnovne in srednje šole. Koronavirus je onemogočil vse te dejavnosti.

Smo pa osnovnim šolam posredovali napotke za izvedbo dneva dejavnosti Prva pomoč, če bi ga želeli vključiti v učenje na daljavo. Prav tako smo razpisali prijave za mentorje letovanja otrok na Debelem rtiču. Priznanja za natečaj in naj prostovoljce bomo podelili v začetku naslednjega šolskega leta, ko bodo jasne usmeritve za delovanje šol. Prav tako upamo, da bomo ostale odpadle dejavnosti v tednu RK lahko izvedli v letu 2021.

Na Rdečem križu ves čas ohranjamo svoje humanitarno poslanstvo in pomagamo ljudem v stiski z raznimi oblikami pomoči. Pomagate lahko tudi vi, tako da postanete prostovoljec s prijavo na http://bit.ly/RKSProstovoljstvo ali nas podprete s prispevkom, ki ga nakažete na: OZ RKS Novo mesto, Ulica Slavka Gruma 54a, 8000 Novo mesto, TRR: SI56 0297 0025 9477 202, BIC banke: LJBASI2X (namen: Sklad za pomoč ljudem v stiski – COVID-19, referenca: 00-903002).

Na RK znamo stopiti skupaj in si pomagati. Neprecenljivi sta solidarnost in medsosedska pomoč. Še naprej se trdno in neomajno podpiramo in delujemo v skupno dobro vsak po svojih močeh.

Ob dnevu RK, 8. maju, se zahvaljujemo vsem mladim članom RK, prostovoljcem, krvodajalcem, donatorjem in jim želimo, da ostajajo naprej v teh vrstah in izpolnjujejo humanitarno poslanstvo.

Slike prikazujejo izvedbo dejavnosti v tednu RK iz preteklih let.

Ponovno sprejemamo in delimo oblačila
Nazaj na seznam
V stiski nihče ne ostaja sam
Nazaj na vrh