Popularne novice

Počitniški humanitarni teden mladih »Nisi sam« je potekal od 28. junija do 2. julija in vključil 9 dijakov in dijakinj Gimnazije NM, Srednje zdravstvene šole, Strojne šole, Ekonomske šole in OŠ Center. Nekateri izmed dijakinj in dijakov so tudi štipendisti Rdečega križa.  Teden poteka v okviru projekta ReCovid, ki ga sofinancirata MDDSZ in ESS in programa Brezdomni.

Vsak dan smo se zbrali na sedežu OZ RKS Novo mesto in se v ponedeljek najprej spoznali, ustvarjali in plesali. Od torka do četrtka smo z vsakodnevnimi akcijami urejanja bivalnih razmer, zlaganjem drv, pranje zaves, odvoza smeti in druženja pomagali štirim uporabnikom. V petek smo se spet dobili in se sproščali z jogo in plesom. Vsak dan smo se imeli prijetno in mladi so spoznali pomen pomoči in krepitve humanitarnih vrednot.

Vtisi uporabnikov:
»Ker imam bergle sama ne morem sneti zaves in pomiti tla zato je bila pomoč prostovoljcev zelo dobrodošla. Se priporočam še za naprej.«

»Naročil sem 5 kubikov drv. Sam jih zaradi dolgotrajne bolezni ne morem zložiti. Zelo vesel sem pomoči. Prav prijetno je bilo poklepetati z mladimi. »

Še nekaj vtisov udeleženk:

Nadja, 15 let: »Letos sem se prvič udeležila humanitarnega počitniškega tabora mladih »Nisi sam«. Čez teden smo počeli veliko zabavnih stvari, kot izdelovanje škatlic presenečenja, plesa in joge, šli pa smo tudi na teren z delavci Rdečega križa, s katerimi smo starejšim ljudem pomagali pri čiščenju in drugih vsakdanjih opravilih. Z obiskovanjem tabora sem dobila veliko novih znanj in izkušenj. Spoznala sem veliko dobro srčnih ljudi. Vsem, ki smo jim priskočili na pomoč, so bili veseli naše pomoči in so nam bili zelo hvaležni.
Včasih se ne zavedamo, koliko lahko naša majhna in vsakdanja dela vplivajo na druge.«

Eva, 16 let: »Na humanitarnem tednu mladih smo plesali, pomagali urejati domove, izdelovali škatlice, delali jogo in se na splošno zelo zabavali. Na taboru je bila zelo prijetna družba, ne le drugih udeležencev tabora, ampak tudi odličnih mentorjev. Kljub temu, da je bilo dela kar nekaj smo vedno začeli z v nemo in trdno voljo, tako, da so bili rezultati hitro vidni. Vredno je priti na tabor, saj ne boste obžalovali niti minute, poleg tega pa spoznate še odlične osebe, ki so pripravljene pomagati.«

Na Debeli rtič prva izmena otrok
Nazaj na seznam
Dnevi krvodajalstva
Nazaj na vrh