Popularne novice

Na novomeškem RK posebno skrb posvečamo delu z mladimi v vrtcih, šolah in na fakultetah. Zavedamo se, da so mladi s privzgojenimi humanitarnimi vrednotami močan steber celotne družbene skupnosti.

S pomočjo multimedijske produkcije na Šolskem centru Novo mesto smo pripravili predstavitveni film Nisi sam – delo mladih na OZ RKS NM, s katerim delo mladih predstavimo tudi na daljavo.

Natečaj Nisi sam – slika drobne pozornosti je nadaljevanje lanskega natečaja pisanja pisem. Z njimi smo pred novim letom razveselili skoraj 5000 starejših v krajevnih organizacijah RK. Letošnjemu pismu smo dodali še pobarvanke, saj imajo veliko dobrih učinkov na mlade in starejše, umirjajo stres in odvračajo pozornost od digitalnih medijev, obenem spodbujajo ustvarjalnost in poznavanje likovne umetnosti. Pisma sprejemamo do 15. novembra na našem naslovu (OZ RKS NM, Ulica Slavka Gruma 54a, 8000 NM). K sodelovanju vabimo tudi druge posameznike in organizacije, gradivo je dostopno na spletni strani Mladi.

Ponujamo pestro paleto dejavnosti za starejše (Telefonsko družabništvo, Mladi s starejšimi, Humanitarni počitniški teden mladih) in za mlade (Križem kapica, delavnice prve pomoči in vrednot humanosti). Organiziramo še druge utečene dejavnosti (štipendije, krvodajalstvo, humanitarne akcije, letovanje na Debelem rtiču ...).

Gradiva smo mentorjem predstavili na video srečanju, objavljena so na naši spletni strani pod zavihkom Naše aktivnosti - Mladi. Program izvajamo s pomočjo predanih mentorjev na šolah, ki naše dejavnosti vključujejo v odprto učno okolje in mladim privzgajajo humanitarne vrednote.

Usposabljanje članov nastanitvene enote in ek...
Nazaj na seznam
Nasmehnila se je sreča
Nazaj na vrh