Popularne novice

V mesecu decembru smo dobili vest iz OZRK Ajdovščina, da bi iz Vojašnice Janka Premrla Vipava želeli za njihove vojake prostovoljce, ki so na temeljnem vojaško strokovnem usposabljanju, organizirati krvodajalsko akcijo in na ta način zaključiti njihovo usposabljanje. Povabili so več OZRK in tudi pri nas smo navezali stik, da bi jih čim več spodbudili k temu plemenitemu dejanju. Kljub dogovoru, da bi darovanje izvedli na Centru za transfuzijo Novo mesto, to ni bilo izvedljivo, ker na petke nimamo odvzemnih ur.

Tako se je 15 vojakov iz I. učne enote Novo mesto iz Vojašnice Franca Uršiča, 21. 1. 2022 odpravilo na ZTM Ljubljana, kjer so ponudili svoje roke in darovali dragoceno tekočino, ki jo vsakodnevno potrebujemo. Verjamemo, da so bili uspešni tudi kandidati iz ostalih vojašnic, kjer so potekala usposabljanja.

Kot je misli strnil kandidat Gregor Jakopič: »Menim, da je dobro, da si kot družba vzajemno pomagamo in si stojimo ob strani.«

Ne moremo pa tudi mimo besed kandidata Žige Erpiča: »Mislim, da je vzajemna pomoč predpogoj za delovanje vsake zdrave družbe. Krvodajalstvo je po mojem mnenju eno najbolj častnih dejanj. Živeti pomeni darovati se.«

Hvala vsem, ki ste se pridružili ali ostajate v veliki množici srčnih ljudi, naj takšne akcije postanejo tradicionalne, s tem pokažete, kaj pomeni služiti svoji domovini in svojim ljudem.

Udeleženci socialne aktivacije most so se usp...
Nazaj na seznam
Krvodajalska akcija v Žužemberku
Nazaj na vrh