Popularne novice

Film 25 let Sklada za pomoč ljudem v stiski

Udeleženci socialne aktivacije most so se usposabljali pri zunanjih delodajalcih

04.02.2022

Tudi skupina socialne aktivacije »M O S T« 4 počasi zaključuje z vsebinami programa. Po končanem, najdaljšem 2. modulu, ki traja 4 mesece, so udeleženci zaključili tudi z usposabljanji pri zunanjih delodajalcih.

Praktične izkušnje za trg dela so udeleženci nabirali pri različnih organizacijah in podjetjih, ki smo jim hvaležni, da so nam dali priložnost in zagotavljali mentorstvo udeležencem, ki so pridobivali pri njih dragocene delovne izkušnje. Na Komunali Novo mesto se je udeleženec programa preizkusil v enostavnih vzdrževalnih delih in odvozu odpadkov ter vzdrževanju javnih površin. Na Grm Novo mesto – Center biotehnike in turizma smo vključili kar tri udeleženke, ki so se usposabljale na Gostinski šoli za pomoč v kuhinji. V Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto smo vključili udeleženko za pomoč pri izvajanju programa dnevni center za otroke in pomoč pri integraciji migrantov. V Društvu upokojencev Novo mesto se je vključil udeleženec in se seznanil z električnim vozilom in pomagal pri prevozih za starejše Rudi. V Commex Service Group smo vključili udeleženko za čiščenje prostorov, spoznavanje čistilnih naprav in čistil. V Knjižnici Pavle Golie Trebnje je udeleženka pomagala pri urejanju gradiv in arhiviranju. V Pivnici in slaščičarstvu Jereb se je v delo vključila udeleženka in pomagala v kuhinji. En udeleženec se je usposabljal v Fotomoment, fotografske storitve in spoznaval uporabo fotografske ter snemalne opreme in obdeloval fotografije in videoposnetke. V Razvojno izobraževalnemu centru Novo mesto je udeleženka spoznavala administrativno delo na projektnem delu.

Vsi udeleženci, ki se niso udeležili usposabljanj pa so ustvarjali vsak na svojem delovno učnem projektu. Ustvarili so foto album programa socialne aktivacije, pripravili gradivo za izvedbo angleških uric in predstavitev svojega kraja.

Delitev oblačil
Nazaj na seznam
Vojaki darovali kri
Nazaj na vrh