Popularne novice

Program socialne aktivacije, ki ga izvajamo na OZ RKS Novo mesto, je zaključila že četrta skupina (aktivnosti sofinancira Republika Slovenija in Evropski socialni sklad). Polletni sklop aktivnosti za okrepitev socialne vključenosti udeležencev, povečanje njihovih zaposlitvenih možnosti, pridobivanje in krepitev obstoječih kompetenc, se je zaključil hitro in do konca programa je še dobra polovica udeležencev, nekaj posameznikov pa je že med samim programom dobilo različne poklicne ali življenjske priložnosti.

prvem modulu so se udeleženci predvsem medsebojno spoznavali, se urili v komunikaciji, timskem delu, obvladovanju konfliktov in stresa, krepili samopodobo, sodelovali na delavnicah osebnostne rasti in skrbeli za zdrav življenjski slog ter se povezovali s predstavniki različnih organizacij, katere smo gostili.

Nadaljnje štiri mesece, v drugem modulu, so spoznavali lokalni trg dela – obiskovanje in predstavitve potencialnih delodajalcev, krepili veščine iskanja zaposlitve prek delavnic poklicne orientacije, spoznavali in vrednotili kompetence, osvajali znanja računalništva, finančne pismenosti, razvijali ročne spretnosti in ustvarjalnost, se seznanili s prostovoljstvom in s projektnim delom, v duhu solidarnosti, organizirali akcije – Zelemenjava, bazar »Iz omare za otroke« ter se pri zunanjih izvajalcih usposabljali na različnih delovnih mestih.

Tretji modul pa je udeležence spodbujal k aktivnemu pristopu iskanj zaposlitve, srečali so se s predstavniki ZRSZ, navezovali so stike s potencialnimi delodajalci in se pripravljali na zaposlitveni razgovor.

Udeleženci, ki so ostali pa ob zaključku, zasledujejo svoje zastavljene cilje, ki so po končanem programu videti bolj jasno in bližje dosega: vključitve v nadaljnja izobraževanja, zaposlitev, prostovoljstvo ali programi aktivne politike zaposlovanja na ZRSZ (UDM) je nekaj od teh priložnosti.

Eden od udeležencev je takole strnil misli ob koncu: »S programom sem zadovoljen, zdi se mi super, ker so do izraza lahko prišle naše ustvarjalne sposobnosti in veščine do soljudi, kako jim pomagati, solidarnost. Povečal sem samozavest s sodelovanjem z ostalimi, natančnost, se spoznal s prostovoljstvom, redoljubnost.«

»Mislim, da so bile zelo raznolike aktivnosti in da je vsak lahko našel nekaj zase. Dobro sem izkoristila ta čas, da sem se spet aktivirala, vključila v družbo, podoživljala čas kot da sem spet zaposlena. Pridobila sem na samozavesti, pomembna mi je vključenost v družabno življenje in usposabljanje pri zunanjem delodajalcu,« pa je povedala druga udeleženka.

Končno druženje smo zaokrožili v skrbi za zdrav duh v zdravem telesu, se prepustili metanju bowling krogel po stezi in dobri volji, udeleženci so prejeli potrdila in ob obloženi mizi obujali spomine.

Vsem, v nadaljevanju tako življenjske kot karierne poti želimo veliko uspeha, veselja, skratka vse dobro!

Kako okrepimo imunski sistem?
Nazaj na seznam
Krajani brusnic vabljeni na odvzem krvi
Nazaj na vrh