Popularne novice

RdečI križ slovenije prejel priznanje ob dnevu civilne zaščite

03.03.2022

Ob svetovnem dnevu civilne zaščite je Rdeči križ Slovenije prejel kipec Civilne zaščite za posebne zasluge in izjemne dosežke pri delu na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

»Kipec Civilne zaščite prihaja v verjetno najprimernejšem času. Seveda, si takega priznanja vedno vesel, a nam danes, po dveh resnično napornih letih, ko smo vsi že utrujeni in ko so pred nami že novi izzivi, še toliko več pomeni,« je v zahvali poudarila predsednica RKS Vesna Mikuž.
»Zasluge za to priznanje imajo zaposleni in pa predvsem naši prostovoljci, ki so resnično srce naše organizacije. Dobra pripravljenost naših ekip prve pomoči izhaja iz v dejstva, da naše prostovoljce vzgajamo že v osnovni šoli in z njim nadaljujemo do konca izobraževalnega sistema, ki pa se takrat ne konča. Vsakoletna izobraževanja in preverjanja znanj ter sodelovanje v številnih vajah so ključna za pripravljenost na nesreče in izredne situacije. Slednje se je pokazalo ravno v času epidemije. Pripravljeni smo bili! Rdeči križ Slovenije je humanitarna organizacija z množico prostovoljcev in zato velika družina. Družina, ki, ko stopi skupaj je NEUSTAVLJIVA,« je še dodala predsednica ob prejemu priznanja CZ.

Avtor fotografij: Janez Platiše

Vzpon žensk na suhokranjski »Triglav«
Nazaj na seznam
Zbiramo finančno pomoč za prebivalce Ukrajine
Nazaj na vrh