Popularne novice

V okviru Krkinega tedna humanosti in prostovoljstva so Krkini prostovoljci na Območnem združenju RK Novo mesto sodelovali pri pakiranju prehrambenih paketov in sortiranju zbranih oblačil in obutve ter pri treh čistilnih akcijah socialno ogroženim posameznikom na domu.

Osem prostovoljcev je pripravilo več kot 600 prehrambenih paketov, ki jih bodo prejele socialno šibke družine v prihodnjih dneh. Iz Krke so pripeljali poln kombi oblek, ki jih je deset prostovoljcev sortiralo, zložilo in so pripravljene za uporabnike, ki se redno oglašajo pri nas po oblačila.

Tri prostovoljke so z veseljem pomagale pri starejšemu gospodu v Gabrju očistiti kuhinjo in dnevni prostor. Gospod je bil je vidno zadovoljen in hvaležen za opravljeno delo.

Štirje prostovoljci Krke so izvedli akcijo urejanja bivalnih razmer v enoinpolsobnem stanovanju pri 36-letni Maji, ki je invalidka s cerebralno paralizo. Stanovanje je najemniško in je slabo vzdrževano, vendar je bila Maja z izvedeno akcijo zelo zadovoljna.

Osem prostovoljcev je starejšemu gospodu v Novem mestu, kjer živi v popolnoma neurejenih življenjskih razmerah z veliko kosovnih in drugih odpadkov v okolici, pospravilo smeti in uredilo življenjski prostor. Odpeljanih je bilo 7 kontejnerjev odpadkov za kar je poskrbela Komunala. Gospod je pri pospravljanju pomagal, na koncu pa se je prostovoljcem zahvalil: »Beseda hvala je več kot premalo!«

Krkin teden humanosti in prostovoljstva je spet dokazal, kako pomembno je prostovoljstvo in da nobena inštitucija ne more nadomestiti prostovoljskega dela.

Dan varnosti za šolski center Novo mesto
Nazaj na seznam
Krvodajalska akcija v Škocjanu
Nazaj na vrh