Popularne novice

Po dolgih dveh letih, ko so bila zaradi epidemije virusa covid-19, prekinjena vsa tekmovanja ekip prve pomoči mladih, se je danes, v Kopru, odvijalo XVI. državno tekmovanje ekip prve pomoči OŠ. Tekmovanje je organiziral Rdeči križ Slovenije v sodelovanju z OZ RKS Koper, UZRRS izpostava Koper in MO Koper. Tekmovalo je 11 ekip iz prav toliko regij in ekipa, ki je zastopala Dolenjsko iz OŠ Vavta vas je dosegla odlično 3. mesto. Člane ekipe je pripravljal učitelj Robert Ogulin ob pomoči učitelja prve pomoči Aleša Jakšeta. Ekipa iz OŠ Vavta vas je vadila zelo resno in zagnano, svoje znanje pa je pokazala že na regijskem tekmovanju, kjer je bila najboljša.

Tekmovalci so reševali teoretične in praktične naloge. Na petih insceniranih nesrečah so ekipe prve pomoči reševale več poškodovanih oseb z različnimi poškodbami in bolezenskimi stanji. Pri tem so bili eni bolj, drugi manj uspešni, vse pa je bilo odvisno od znanja, ki so ga člani ekip prve pomoči pridobili na vajah.
Ekipam so čestitale predsednica RKS Vesna Mikuž, generalna sekretarka RKS Cvetka Tomin in podžupanja MO Koper Olga Franca, ki so soglasno poudarile, da je znanje prve pomoči, ki so ga učenci pokazali zelo veliko, zato bi se od njih lahko učili tudi odrasli.
Iskreno jim čestitamo tudi mi in želimo še več mladih, ki bi se zanimali za prvo pomoč.
Barbara Ozimek

Prijave na zdravstveno letovanje otrok so zak...
Nazaj na seznam
Dan varnosti za šolski center Novo mesto
Nazaj na vrh