Popularne novice

Eni na usposabljanjih, drugi pa z začrtanim delovno učnim projektom »Spomladansko delo na vrtu« uspešno zasledujejo svoje cilje.

Glede na opredeljene interese v procesu iskanja idej, so udeleženci prišli do zamisli, da bi se, času primerno, priučili in dopolnili svoje vrtičkarsko znanje.
Delovno učni projekt se je začel z obiskom dveh vrtnarjev; prvi je razložil obrezovanje, druga pa demonstrirala zasaditev rož in vrtnin. Nadaljevali smo z uspešno izpeljano Zelemenjavo – pomlad 2022 in še s postavitvijo dveh visokih gred.

Dveh visokih gred, ki smo jih postavili pri parkirišču OZ RKS Novo mesto smo se lotili po korakih. Izbrali smo lokacijo, poravnali teren in postavili in sestavili leseni del, ki smo ga zaščitili v notranjosti s folijo in po plasteh nanašali ves potreben material in na vrh zemljo. Ko je bilo vse v »vaservago« so udeleženci zasadili tudi sadike in posejali semena (rožmarin, peteršilj, čebula, timijan, jajčevci, žajbelj, šetraj, krompir, jagode, por, kumare, bučke, paradižnik, bazilika, paprika, zelje, radič, redkvice, česen, drobnjak, solata, fižol). Vse kar bo zraslo bomo uporabili pri novih kulinaričnih podvigih. Obenem se udeleženci vključujejo tudi v ostala zunanja opravila: košnja trave, pometanje, pospravljanje.

Projektno idejo so že nadgradili s »protitočno« zaščito, čaka jih še razmislek in izvedba kako iz visoke grede narediti toplo gredo, da bodo uspevale tudi jesenske vrtnine.


Delitev oblačil
Nazaj na seznam
Adria mobil za pomoč družini, ki je pogorela
Nazaj na vrh