Popularne novice

V soboto, 28. maja, nas je poln avtobus prostovoljcev Območnega združenja RKS Novo mesto, popeljal na 25. srečanje prostovoljcev RK Gornja Radgona in Novo mesto v Gornji Radgoni. V imenu gostiteljev so nas sprejeli predsednica OZ RKS Gornja Radgona Silva Vračko in župana Občine Gornja Radgona in Apače, Stanko Rojko in Andrej Stayer.

Zaradi napovedi slabega vremena so organizatorji prilagodili program tako, da smo si na začetku ogledali lokalni film Oto. Nato smo se odpravili na ogled hiše Pačamama v Negovo, kjer nam je gostiteljski par, gospa je Indijanka, gospod pa domačin, predstavil, kaj sta ustvarila v 25 letih iz narave in nas popeljala po njihovem parku, ki izžareva usklajenost življenja z naravo. Na koncu nas je čakal še formalni del, kjer se je skupaj z nami zbralo 120 prostovoljcev.

Gostitelji so poudarili, da se srečanja med OZ RKS Novo mesto in Gornja Radgona odvija od leta 1998, vmes smo zaradi korone imeli dve letno prekinitev in še leta 2002 se nismo dobili, torej smo dočakali letos 25. srečanje prostovoljcev. V imenu OZ RKS Novo mesto je pozdravila in predala darila članica območnega odbora Jelka Anžlin. Med gosti nas je pozdravila tudi predsednica RKS Vesna Mikuž in se vsem zahvalila za srčnost in predanost ljudi, ki sodelujejo z RK. Pridružil se nam je tudi edini Dolenjski župan, Franci Vovk iz Občine Dolenjske Toplice, ki nas je presenetil z novico, da bo avtobus prostovoljcev peljal nazaj na Dolenjsko, kar se je v resnici tudi zgodilo. Srečanje je bilo prijetno in polni vtisov smo se v večernih urah vrnili v Novo mesto z mislimi, ki snujejo načrte za srečanje drugo leto na Dolenjskem.

»brezdomiada 2022«
Nazaj na seznam
Prostovoljci RK bodo v naslednjih dneh obiska...
Nazaj na vrh