Popularne novice

Za jesenski natečaj Nisi sam - slika drobne pozornosti so pisma s pobarvankami za starejše pisali otroci v vrtcih, mladi na osnovnih in srednjih šolah ter na eni višji šoli. S posebnimi priznanji smo nagradili ustanove, ki so sodelovale z največ pismi, vsem mentorjem pa smo namenili zahvale. V tednu od 24. do 27. maja smo obiskali vse zmagovalce natečaja, se zahvalili za sodelovanje in jih povabili k dejavnostim za mlade v novem šolskem letu.

V Vrtcu Ciciban v Ločni so nas na igrišču pričakali malčki z vzgojitelji iz vseh enot in skupin, ki so sodelovale na natečaju ter vodstvo vrtca. Otroci so nas prijetno presenetili s petjem in deklamiranjem ter obljubili, da bodo na naših natečajih še sodelovali. Ob zaključku so prebrali ganljivo izjavo vzgojiteljice, ki je med novoletnimi voščili svoje babice zagledala tudi voščilo malčkov iz njihovega vrtca.

V Šmarjeti se je ob našem obisku predstavnica Vrtca Sonček pridružila prostovoljcem, mentorici RK in ravnateljici na Osnovni šoli Šmarjeta. Prostovoljci so poskrbeli za prijetno druženje ob limonadi in piškotih, ki so jih sami spekli. Predstavili so svoje prostovoljsko delo in povedali, kako veseli so bili številnih odzivov starejših na pisma drobne pozornosti. Pohvalili smo vključevanje celotne šole v humanitarne dejavnosti in dobili zagotovilo, da na njih lahko vedno računamo.

Tudi na OŠ Drska so se učenci in mentorji izkazali s številnimi srčno napisanimi pismi za starejše. Ravnateljici in mentorici RK smo izročili priznanje in zahvale ter se dogovorili za nadaljnje sodelovanje. Na Gimnaziji Novo mesto smo se ravnateljici in mentorici prostovoljstva zahvalili za podporo in množično udeležbo pri natečaju in drugih humanitarnih akcijah RK. Na Ekonomski šoli Novo mesto smo obiskali ravnateljico in mentorico Višje strokovne šole. Zahvalili smo se za pisma študentov medijske produkcije, saj so svoje fotografije izvirno vključili v pisma.

Za sodelovanje smo se zahvalili tudi vsem ostalim šolam, ki so kljub izredno težkemu šolskemu letu izpeljale natečaj. Mentorjem smo zahvale poslali na šole.

Krvodajalska akcija v Žužemberku
Nazaj na seznam
»brezdomiada 2022«
Nazaj na vrh