Popularne novice

Po dobrih dveh letih in pol sva s Križem kapico in zajčkom spet odšli na obisk k osnovnošolskim in vrtčevskim otrokom.

Osnovni šoli Drska sva imeli 23. maja predstavitev za tri razrede prvošolčkov, vsak razred posebej. V skupinah je bilo v povprečju po 15 otrok. Otroci so se zelo razveselili Križem kapice. Vedeli so, da gre za Križem kapico oziroma punčko z Rdečega križa, kot je dejal eden od fantkov. Otroci so lepo sodelovali in so marsikaj vedeli o Rdečem križu. Ob zaključku predstavitev je ena od punčk Vlasti v zahvalo obesila okrog vratu medaljo/ogrlico, narejeno iz papirja, v enem razredu pa so nama otroci skupinsko recitirali pesem o prijateljstvu.

Obiskali sva tudi skupino otrok Miške v vrtcu na Dolžu, in sicer 2. junija. Ta skupina (19 otrok) je bila starostno zelo pestra, saj so bili v njej otroci od dveh do šestih let starosti. Temu primerni so bili tudi odgovori na vprašanje, ali so komu že pomagali. Odgovarjali so v glavnem starejši otroci – mlajšim pomagajo pri hoji po stopnicah, pri oblačenju, zavezovanju vezalk in podobno. Ob odhodu so nama otroci podarili ročno izdelana svečnika v obliki razprte dlani, s svečko na sredi dlani.

Med predstavitvijo skušava otrokom približati tako dejavnost Rdečega križa kot tudi to, da si moramo med sabo pomagati. Otroci vedno ugotovijo, da ko si pomagamo, se dobro počuti tisti, ki pomaga in tisti, ki pomoč dobi.

Otroci se ob koncu predstavitve zelo razveselijo pobarvanke, obližev z motivi junakov iz risank in žiga z likom Križem kapice. In radi dajo petko Križem kapici.

Vlasta in Zvezdana
Foto: OŠ Drska in Zvezdana

Obvestilo o letovanju otrok na Debelem rtiču
Nazaj na seznam
Zahvala krvodajalcem ob Slovenskem in svetovn...
Nazaj na vrh