KRIŽEM KAPICA SPET OBISKALA OTROKE

KRIŽEM KAPICA SPET OBISKALA OTROKE

13.06.2022

Po dobrih dveh letih in pol sva s Križem kapico in zajčkom spet odšli na obisk k osnovnošolskim in vrtčevskim otrokom.

V Osnovni šoli Drska sva imeli 23. maja predstavitev za tri razrede prvošolčkov, vsak razred posebej. V skupinah je bilo v povprečju po 15 otrok. Otroci so se zelo razveselili Križem kapice. Vedeli so, da gre za Križem kapico oziroma punčko z Rdečega križa, kot je dejal eden od fantkov. Otroci so lepo sodelovali in so marsikaj vedeli o Rdečem križu. Ob zaključku predstavitev je ena od punčk Vlasti v zahvalo obesila okrog vratu medaljo/ogrlico, narejeno iz papirja, v enem razredu pa so nama otroci skupinsko recitirali pesem o prijateljstvu.

Obiskali sva tudi skupino otrok Miške v vrtcu na Dolžu, in sicer 2. junija. Ta skupina (19 otrok) je bila starostno zelo pestra, saj so bili v njej otroci od dveh do šestih let starosti. Temu primerni so bili tudi odgovori na vprašanje, ali so komu že pomagali. Odgovarjali so v glavnem starejši otroci – mlajšim pomagajo pri hoji po stopnicah, pri oblačenju, zavezovanju vezalk in podobno. Ob odhodu so nama otroci podarili ročno izdelana svečnika v obliki razprte dlani, s svečko na sredi dlani.

Med predstavitvijo skušava otrokom približati tako dejavnost Rdečega križa kot tudi to, da si moramo med sabo pomagati. Otroci vedno ugotovijo, da ko si pomagamo, se dobro počuti tisti, ki pomaga in tisti, ki pomoč dobi.

Otroci se ob koncu predstavitve zelo razveselijo pobarvanke, obližev z motivi junakov iz risank in žiga z likom Križem kapice. In radi dajo petko Križem kapici.

Vlasta in Zvezdana
Foto: OŠ Drska in Zvezdana

 
 
 

TRR SKLADA ZA POMOČ LJUDEM V STISKI:

SI56 0297 0025 9477 202

 
 
 

Naročanje na odvzem krvi

Vsak delovni dan od 11. do 15. ure

Tel:01/ 543 83 40 

 
 
 
 
 
 

 

 
 
 

Založba RK

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.