HUMANITARNI TEDEN JE ZA PROSTOVOLJCE PREHITRO MINIL

HUMANITARNI TEDEN JE ZA PROSTOVOLJCE PREHITRO MINIL

05.07.2022

Na Območnem združenju RKS Novo mesto smo prve štiri počitniške dni organizirali humanitarni počitniški teden mladih Nisi sam, ki se ga je udeležilo 17 mladih prostovoljcev, od tega deset dijakov vseh novomeških srednjih šol, štirje devetošolci in trije študentje. Različne dejavnosti je novomeški Rdeči križ mladim ponudil v dopoldanskem času.

V začetku humanitarnega tedna so se udeleženci spoznali med seboj, se pogovarjali o prostovoljskih izkušnjah, jih seznanili z dejavnosti novomeškega Rdečega križa in o možnostih opravljanja prostovoljnega dela in zaključili s plesno delavnico. Drugi dan smo na ustvarjalni delavnici družili z 26 stanovalci Doma starejših občanov in skupaj izdelali 70 škatlic presenečenja, ki so jih podarili sostanovalcem ali svojcem. Preden smo zaključili dan smo se razgibali na vadbi joge. Tretji dan je bil delaven, saj smo starejšemu paru iz Šentjerneja zložili drva in temeljito pospravili stanovanje. Na akciji sta se nam pridružila še dva prostovoljca KORK Šentjernej. Zadnji dan smo se družili z uporabniki programa Delo z brezdomnimi in socialni ranljivimi na novomeškem Rdečem križu in skupaj pomagali pakirati živilske pakete v skladišču. Naš humanitarni teden smo zaključili v prijetnem vzdušju na rekreativnem kegljanju.

Mladi so si v tem tednu pridobile dragocene prostovoljske izkušnje in bili zelo zadovoljni, kar kažejo njihovi vtisi. Udeleženka Neža je povedala: »Všeč mi je, da smo naredili nekaj dobrega in, da smo s tem pomagali drugim.« Eva je strnila svoje vtise: »Všeč mi je bilo druženje s starejšimi, spoznavanje novih ljudi in pomoč starejšim. Lahko bi trajalo dlje.«

Foto: slike s humanitarnega tedna

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.