Popularne novice

Podelitev priznanj krvodajalcem jubilantom in prostovoljkam RK v občini Žužemberk

12.07.2022

V nedeljo, 10. julija 2022, smo se, tako kot vsako leto, zahvalili krvodajalcem, ki so kri darovali jubilejno-krat in jim izročili priznanje. Letos je bilo prejemnikov priznanj 21, kri so darovali od 10 do 60-krat. Zbrane krvodajalce so ob kulturnem programu, ki so ga pripravili v KUD Žužemberk, nagovorili in se jim zahvalili župan Jože Papež, predsednica RKS Vesna Mikuž, predsednica OZ RKS Novo mesto Vesna Dular, poslanka Vida Čadonič Špelič ter predstavnica CTD Novo mesto Irena Pust. Poudarili so vrednost tega humanega dejanja, ko s svojo krvjo pomagajo pri zdravljenju oziroma celo rešujejo življenja.

V letošnjem letu sta bili v OŠ Žužemberk organizirani že dve terenski krvodajalski akciji, prišlo je 114 krvodajalcev in mnogi med njimi so tudi bili prejemniki priznanja, ker se redno udeležujejo akcij v domačem kraju. Vse tiste, ki niste mogli priti na minuli akciji, vabimo, da se nam pridružijo 8. decembra.
V sklopu prireditve pa smo se spomnili in se zahvalili tudi sedmim pridnim prostovoljkam KORK Žužemberk, ki že leta skrbijo za sokrajane, pomagajo pomoči potrebnim družinam in posameznikom, prisluhnejo pri težavah, si vzamejo čas za klepet in obdaritev starejših.

Ob prijetnem druženju in dobrotah, ki so jih pripravile članice Društva kmečkih žena in prostovoljke, je večer zelo hitro minil.
Vsem prejemnikom priznanj in zahval še enkrat iskreno čestitamo in želimo še veliko dobre volje in zdravja z željo, da nadaljujejo s humanitarnim delom.

Mateja Šlajkovec

Portal za uveljavljanje e-RK pomočI še malo b...
Nazaj na seznam
Mladi bogatijo RdečI križ
Nazaj na vrh