Popularne novice

Območna združenja RJK Novo mesto, Cerknica in Ptuj, ki smo vključena v projekt Ministrstva za javno upravo e-RK pomoči, smo do sedaj uspešno uresničili naslednje planirane aktivnosti projekta:

  • dobavili opremo računalniških mobilnih učilnic,
  • organizirali 22 usposabljanj iz IKT za 131 uporabnikov in prostovoljcev,
  • testiramo demo programa e-RK pomoči.

Na partnerskem srečanju na Ptuju, 14. 7. 2022, smo poročali, kako potekajo aktivnosti projekta e-Rk pomoči, s katerim želimo skupaj vpeljati novo aplikacijo za urejanje in pridobivanje vseh vrst pomoči za uporabnike. Aplikacija uporabnikom sporoči ali so upravičeni do pomoči, naroči jim, kdaj in kje in kako pomoč prevzamejo ali dobijo. Torej na ta način jim pot do pomoči olajšamo, povečamo dostopnost in hitrost, kar pomeni večjo učinkovitost.

Udeleženci na kratka usposabljanja iz IKT prihajajo z različnim predznanjem, kar se naučijo bi morali vsakodnevno utrjevati, saj jih večina nima računalniške opreme. Torej z usposabljanji bi bilo nujno nadaljevati tudi po koncu projekta. Vsi vključeni partnerji pa se bomo trudili, da bomo skušali zagotoviti »računalniške kotičke«, ki bi omogočali dostop do računalnikov in enega zaposlenega ali prostovoljca, ki bi bil vedno prisoten za pomoč pri digitalnih zagatah.

Predavanje »KO OSTANEŠ SAM« v stražI
Nazaj na seznam
Podelitev priznanj krvodajalcem jubilantom in...
Nazaj na vrh