Popularne novice

»Pol leta pa res hitro mine« – in tako so z aktivnostim programa socialne aktivacije končali udeleženci zadnje skupine, Veseljaki. Že vajeni napetega in pestrega tedenskega urnika, so tudi v zaključnih dneh aktivno in redno spremljali program.

V ponedeljek, 29. 8. 2022, so raziskovali slovensko majhno, a kljub temu čudovito, obalo. Avtobusni prevoz jih je izpred Rdečega križa Novo mesto odpeljal do Luke Koper. Skoz oči delodajalcev so spoznavali luške posebnosti, Terme Krka in Strunjanske soline ter se zanimali za različne poklice, ki jih potrebujejo v omenjenih organizacijah. Da ni bilo preveč naporno pa so del dneva preživeli tudi v in ob vodi, se družili ter sproščali.

Dan kasneje so znotraj skupine prejeli zaslužena priznanja in pohvale svojih mentoric, nekaj spodbudnih besed ter veliko dobrih želja za popotnico. Skozi program so vestno nabirali nova in dopolnjevali svoja obstoječa znanja, veščine in osvajali kompetence, ki jim bodo služile za uspešen vstop na trg dela. Za svoj trud so prejeli tudi potrdila za računalništvo, komunikacijo in uspešno udeležbo v aktivnostih programa.

Teden pa se je zaključil v sredo, 31. 8. 2022, na uradni zaključni konferenci programov socialne aktivacije v Črnomlju.
Z obilico dobre volje in tudi nekaj solznimi očmi, smo se vsi skupaj poslovili, si zaželeli vse dobro, si obljubili, da se naše poti še kdaj srečajo. Dokler se spet ne snidemo.

Pripravila:
Urška Ravnikar

Delavnica »KO OSTANEŠ SAM« v Brusnicah
Nazaj na seznam
Stanko Zarabec 100-tič daroval kri
Nazaj na vrh