Popularne novice

Na povabilo Darje Padovan, svetovalne delavke in mentorice RK na OŠ Bršljin, smo 6. 10. 2022 izvedli dveurno delavnico Vzgoja za humanost za vse učence 9. razreda. Učenci so z delom v skupinah najprej sestavljali »hišo« dejavnosti RK, si ogledali film o delu mladih na OZ RKS Novo mesto, potem pa aktivno sodelovali pri delavnici o strpnosti.

Po intervjuju z Irmo, ki je opisala situacijo svoje družine in staršev, ki sta kot begunca prišla v Slovenijo v času vojne v Bosni, smo se pogovarjali o tem, kako sprejemati drugačnost, kako smo vsi nekje tujci in kako nas različnost bogati. Učence smo povabili še k sodelovanju na letošnjem natečaju Male ode radosti in se jim z drobno pozornostjo zahvalili za aktivno delo.

Učenci so v oceni delavnice zapisali, da je bilo zabavno in bi delavnico ponovili, nekateri so se nam zahvalili, ker se trudimo za dobro vseh. Delavnico so izvedle prostovoljke Irma Subašić in Eva Žagar z Gimnazije Novo mesto ter Nuša Rustja z OZ RKS Novo mesto.

Špela, učenka 9. razreda:
Delavnice so bile zelo zabavne in zanimive. Zelo nam je bila všeč delavnica z vlakom. Najbolj zanimiv pa je bil intervju.

Irma, moderatorka delavnice:
Izvedba delavnice je izjemna izkušnja, s katero sem učence ne le spodbudila k strpnosti, temveč tudi urila svoje veščine javnega govora. Delo z osnovnošolci se mi zdi enkratno, z veseljem bi to ponovila in delila lastne izkušnje še s kom. Prostovoljsko delo je super, ker nekomu pomagaš, hkrati pa tudi sam pridobivaš samozavest ob dobro opravljenem delu.

Foto: OŠ Bršljin

2. Regijski posvet o Integrirani mreži paliat...
Nazaj na seznam
Strategija Rdečega križa Slovenije 2020 – 203...
Nazaj na vrh