Popularne novice

Soboto je Območno združenje RK Novo mesto, ob 16. oktobru, Svetovnem dnevu hrane, obeležilo z dobrodelno akcijo DROBTINICA. Lakota je tudi pri nas še vedno prisotna, a očem skrita.

Z zbiranjem sredstev v zameno za kruh, ki so ga darovali donatorji Mercator, Tuš in Pekarna Pepe, smo na treh lokacijah v Supernovi v Mercator Hipermarketu v Bršljinu, v Planetu Tušu in pred Mercatorjem v Straži, zbrali skupaj 2.694,98 eur.

Na stojnicah so učenci iz OŠ Drska, Bršljin in Vavta vas skupaj z prostovoljci krajevnih organizacij RK nagovarjali mimoidoče, da darujejo v dobrodelni namen. Vsa zbrana sredstva gredo namreč v sklad OŠ Bršljin, Drska in Vavta za kritje stroškov za šolo v naravi in druge dejavnosti za otroke iz socialno šibkih družin. Učenci, ki so sodelovali pri akciji so se potrudili in okrasili stojnice z likovnimi izdelki, napisali zahvale in jih izročili vsakemu darovalcu. Učenci OŠ Vavta vas so vabili mimoidoče z glasbo, saj so imeli na stojnici cel ansambel in prikazovali tudi oživljanje.

Akcija Drobtinica je uspela, pritegnila je veliko ljudi in zbranih je veliko sredstev za socialno šibke otroke. Hvala vsem, ki so prispevali.

Foto: Stojnice različnih šol

Veterani darujejo kri
Nazaj na seznam
Podelitev priznanj krvodajalcem jubilantom v...
Nazaj na vrh