Popularne novice

Območno združenje RK Novo mesto je v soboto, 15. oktobra, na Glavnem trgu organiziralo dobrodelno akcijo ZELEMENJAVA- jesen 2022, z namenom, da se izmenjavajo presežki sezonske zelenjave in ozimnice.

Prva Zelemenjava je bila v Novem mesti leta 2013, od takrat jo pripravljamo na novomeškem Rdečem križu vsako leto spomladi in jeseni. Na začetku se je odzvalo malo ljudi, ki so karkoli prinesli in izmenjali, vendar se je skozi leta dobro prijela. Zelemenjavo poudarjamo tudi vrednote ekologije, samooskrbe in zdravega načina življenja. Hrana je čedalje bolj draga. Zelenjava in sadje pa najbolj zdrava hranila.

Tudi letos so nam pridelke in sadike cvetlic donirale kmetija Pleško, Vrtni center Novo mesto, Cvetličarna Colarič Peter, Miklavčič, Kartuzija Pleterje, Kmetija Medle, Kmetijska trgovina Trbanc in Cvetličarna Colarič Simona. Skupaj smo pridobili kar 150 kg različne zelenjave in sadja in na koncu ni ostalo skoraj nič. Marsikdo je oddal samo dobrodelni prispevek v skrinjico, vzel pridelke ali tudi ne. K dobrodelni akciji so se pridružili tudi tržnica Novo mesto in DNŠ Novo mesto, ki sta s tekmovanjem v kuhanju golaža in pokušini, zbirala sredstva v skrinjico RK. Z zbranimi sredstvi bo novomeški Rdeči križ pokril stroške položnic za pomoč socialno šibkim posameznikom in družinam.

Ker je 16. oktober tudi Svetovni dan oživljanja so dijaki ŠC NM Srednje zdravstvene in farmacevtske šole in člani ekipe prve pomoči RK prikazovali in učili zainteresirane temeljne postopke oživljanja in uporabo AED.

Foto: Zelemenjava- jesen 2022

Podelitev priznanj krvodajalcem jubilantom v...
Nazaj na seznam
Slovenija je oživljala
Nazaj na vrh