Kontakt

Tel/Fax: +386 (07) 39 33 120
novo-mesto.OZRK@ozrks.si

Spremljajte nas!

 
 
 

Kontakt

RK Slovenije, Območno združenje Novo mesto,

Ulica Slavka Gruma 54a,
8000 Novo mesto

Tel/Fax:
+386 (07) 39 33 120
+386 (07) 39 33 129

GSM: 031 320 875

E-Pošta:
novo-mesto.OZRK@ozrks.si

Uradne ure:
Ponedeljek: 8.00 - 15.00
Sreda: 8.00 - 17.00
Petek: 8.00 - 13.00
 

 
 
 

Kuharska delavnica: POLNOZRNATI IN ZELENJAVNI NJOKI

Kuharska delavnica: POLNOZRNATI IN ZELENJAVNI NJOKI

16.01.2017

Udeleženci Medgeneracijskega središča so se tokrat zbrali na kuharski delavnici z Andrejem Hočevarjem, ki nam je predstavil pripravo polnozrnatih in zelenjavnih njokov.

Za njoke potrebujemo: 1 kg krompirja, 0,5 kg ostre moke, 0,5 kg polnozrnate moke, 200g margarine, 4 jajca, sol in 200g pasirane zamrznjene špinače. Krompir olupimo , narežemo na kocke in skuhamo. Nato ga spasiramo in dodamo margarino, ter počakamo, da se ohladi. To zmes razdelimo na pol, v prvo polovico damo polnozrnato moko in del ostre moke ter 2 jajca in zamesimo. V drugo polovico pa damo špinačo, del ostre moke in 2 jajca ter zamesimo. Nato testo razvaljamo na dolge svaljke in jih narežemo. Kuhamo slani vreli vodi. Ko priplavajo na vrh vode so kuhani.

Njoke lahko jemo kot samostojno jed ali kot prilogo. Naši udeleženci so naredili 3 priloge: špinačo, gobe v smetanovi omaki in drobtine. Vsi so z veseljem sodelovali pri pripravi testa in oblikovanjem njokov,  na koncu pa so jih tudi poskusili.

 
 
 

TRR SKLADA ZA POMOČ LJUDEM V STISKI:

SI56 0297 0025 9477 202

 
 
 

Naročanje na odvzem krvi

Vsak delovni dan od 11. do 15. ure

Tel:01/ 543 83 40 

 
 
 
 
 
 

 

 
 
 

Založba RK

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.