Kontakt

Tel/Fax: +386 (07) 39 33 120
novo-mesto.OZRK@ozrks.si

Spremljajte nas!

 
 
 

Kontakt

RK Slovenije, Območno združenje Novo mesto,

Ulica Slavka Gruma 54a,
8000 Novo mesto

Tel/Fax:
+386 (07) 39 33 120
+386 (07) 39 33 129

GSM: 031 320 875

E-Pošta:
novo-mesto.OZRK@ozrks.si

Uradne ure:
Ponedeljek: 8.00 - 15.00
Sreda: 8.00 - 17.00
Petek: 8.00 - 13.00
 

 
 
 

Kuharska delavnica: PUSTNI KROFI IN MIŠKE

Kuharska delavnica: PUSTNI KROFI IN MIŠKE

13.02.2017

Na tokratni kuharski delavnici so udeleženci Medgeneracijskega središča pekli pustne krofe in miške. Delavnico je vodil Andrej Hočevar.

Za krofe potrebujemo: 1kg moke, 7 rumenjakov, 10 dag masla ali 1 dcl olja, 10 dag sladkorja, 2 vanilij sladkorja, limonina lupina, 2 žlici ruma, sol, 5 dcl mleka. Sestavine za kvasec: 6 dag kvasa, 1 žlica sladkorja, ½ dcl mleka. Nadev: marmelada; sladkor v prahu za posip.

Rumenjake, sladkor, vanilij sladkor, rum in limonino lupinico zmešamo. Moki primešamo sol, mleko in kvasec ter zamesimo. Oblikujemo kroglice velike približno med 70 in 80 g. Vsako kroglico lepo zamesimo in vzhajamo približno 1 uro. Ko so vzhajani, jih cvremo v vrelem olju- vsako stran 4 minute. Spečene nadevamo z marmelado in jih potresemo s sladkorjem v prahu.

Za miške potrebujemo: 2dcl jogurta, 2 jogurtova lončka bele moke, 2 jajca, ½ pecilnega praška, 2 žlici sladkorja, malo limone ali ruma. Vse sestavine zmešamo v gladko zmes. Olje segrejemo na 170C. Z žličko oblikujemo in dajemo v vroče olje ter cvremo dokler ne zarumenijo.

Udeleženci kuharske delavnice so z veseljem sodelovali pri pripravi testa in oblikovanjem krofov in mišk. Na koncu so bili navdušeni nad spečenimi krofi in miškami ter so jih z velikim veseljem pojedli.

 
 
 

TRR SKLADA ZA POMOČ LJUDEM V STISKI:

SI56 0297 0025 9477 202

 
 
 

Naročanje na odvzem krvi

Vsak delovni dan od 11. do 15. ure

Tel:01/ 543 83 40 

 
 
 
 
 
 

 

 
 
 

Založba RK

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.