Kontakt

 Tel/Fax: +386 (07) 39 33 120
 novo-mesto.OZRK@ozrks.si 

 Spremljajte nas!

 
 
 

Kontakt

RK Slovenije, Območno združenje Novo mesto,

Ulica Slavka Gruma 54a,
8000 Novo mesto

Tel/Fax:
+386 (07) 39 33 120
+386 (07) 39 33 129

GSM: 031 320 875

E-Pošta:
novo-mesto.OZRK@ozrks.si

Uradne ure:
Ponedeljek: 8.00 - 15.00
Sreda: 8.00 - 17.00
Petek: 8.00 - 13.00
 

 
 
 

KVALITETNO IN DOSTOJNO STARANJE (predstavitve aktualnih tem ob svetovnem dnevu starejših)

KVALITETNO IN DOSTOJNO STARANJE (predstavitve aktualnih tem ob svetovnem dnevu starejših)

02.10.2017

Območno združenje RK Novo mesto je v počastitev svetovnega dneva starejših, 1. oktobra, danes pripravilo prireditev z naslovom Kvalitetno in dostojno staranje.

Predstavili smo Medgeneracijsko središče, ki deluje v okviru novomeškega Rdečega križa in štarta z različnimi dejavnostmi, ki jih ponujajo za udeležence brezplačno, v oktobru mesecu. Koledar je objavljen na humanitarnem centru in na spletu www.novomesto.ozrk.

Na predstavitev izhodišč Zakona od dolgotrajni oskrbi, smo povabili predstavnico Ministrstva za zdravje, Anita Jacović, ki je povedala, da se zakon pripravlja že 15 let. Zakon naj bi končno uredil in izboljšal položaj starejših, ki jih bo v naši družbi vsako leto več. Če bo sprejet bo stopil v veljavo leta 2019. 

Povabili smo tudi dr. Draga Rudla iz MKS, d.o.o., iz Ljubljane, strokovnjaka na področju tehnologije. Iznašel je kup naprav, ki bi omogočale, da starejši ostanejo v domačem okolju. Ker pripomočke ni pokril zdravstveni sistem, je dobre iznajdbe prepustil podjetju, ki sedaj to storitev ponuja tržno. Vendar starejši se tega na poslužujejo, ker pomeni to za njih strošek. Podjetje pa razvija zdravljenje na daljavo.

Na koncu je Gabi Ogulin Počrvina iz RIC Novo mesto predstavila Večgeneracijski center Skupaj, ki deluje v okviru MDDSZ z enajstimi podobnimi programi, v vseh regijah po celi Sloveniji.

Na današnji prireditvi, ki so se je udeležili zainteresirani posamezniki in strokovnjaki iz področja izobraževanja in dela s starejšo populacijo, smo strnili, da, kakor bomo poskrbeli za starejše v naši družbi tako bo poskrbljeno tudi za nas, saj se vsi staramo.

 
 
 
 

TRR SKLADA ZA POMOČ LJUDEM V STISKI:

0297 0025 9477 202

 
 
 
 
 
 

 

 
 
 

Založba RK

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.