Kontakt

Tel/Fax: +386 (07) 39 33 120
novo-mesto.OZRK@ozrks.si

Spremljajte nas!

 
 
 

Kontakt

RK Slovenije, Območno združenje Novo mesto,

Ulica Slavka Gruma 54a,
8000 Novo mesto

Tel/Fax:
+386 (07) 39 33 120
+386 (07) 39 33 129

GSM: 031 320 875

E-Pošta:
novo-mesto.OZRK@ozrks.si

Uradne ure:
Ponedeljek: 8.00 - 15.00
Sreda: 8.00 - 17.00
Petek: 8.00 - 13.00
 

 
 
 

DOBRODELNI KONCERT ZA RAJKOVE POVEZAL GLASBO, PLES, TORTICE IN SRČNOST

DOBRODELNI KONCERT ZA RAJKOVE POVEZAL GLASBO, PLES, TORTICE IN SRČNOST

12.03.2018

29 glasbenikov in 7 plesalcev se je odzvalo povabilu OZRK Novo mesto na sodelovanje  pri dobrodelnem koncertu Pomagajmo družini Rajk, ki smo ga pripravili v sodelovanju z Gimnazijo Novo mesto. Na odru KCJT so se zvrstili Trobilni kvintet PO Krka, Irena, Leticia in Robert Yebuah, Ana Čop, učitelji kitare na Glasbeni šoli Marjana Kozine Novo mesto, Bort Ross, Klemen Klemen, Plesni klub Novo mesto, Plesni studio Novo mesto, Društvo mrtvih pesnikov, Tokac in Copacabana. Prireditev je vodil Klemen Bunderla, obiskovalce pa nagovoril dr. Dušan Keber, predsednik RKS. Za vikend je sladko dobrodelnost izvedlo Gostišče Loka in od vsake prodane tortice namenilo 1 evro v sklad za Rajkove, z večerjo pa pogostilo vse izvajalce koncerta. Izvedbo koncerta so poleg izvajalcev in voditelja omogočili pokrovitelji: Krka, Pagras, Zavod Novo mesto, TV Vaš kanal, Radio Krka, Občina Dolenjske Toplice, Rotary klub Dolenjske Toplice, Etna studio, Špes grafični studio, Gostišče Loka in Total Novo mesto. TV Vaš kanal je prireditev snemala in jo bo v soboto, 17. marca, ob 20. uri tudi predvajala. 

Humanitarna akcija Pomagajmo družini Rajk se preveša v pomlad, ko bomo začeli z obnovo hiše, ki je ocenjena na 41.657,18 evra. V sklad za Rajkove je finančna sredstva doniralo nekaj podjetij, med katerimi izstopata Krka, z donacijo 5.000 evrov, in Pagras, ki bo vodil inženiring. V materialu in delu so pripravljeni pomagati še Stanovanjski servis Uroš Urbančič, Keramika Linea Mea, Keramičarstvo Skubic, Tilia, Jeklotehna Špoljar, Šiško steklarstvo, Roletarstvo Medle, Utrip, Ensi Energetski sistemi in inženiring, Mizarstvo Avguštin, Stavbno kleparstvo in krovstvo Darko Potočar in Slikopleskarstvo Dejan Mavsar.

Veliko podporo je akciji namenilo 20 krajevnih organizacij RK z našega območja, šest območnih združenj širom Slovenije in Rdeči križ Slovenije. Med donatorji sta tudi društvi Mali princ in Društvo upokojencev Krke ter preko 50 posameznikov. TV Vaš kanal je podprl akcijo z deležem zaslužka od decembrskih reklamnih objav. S pomočjo producenta Cvinger film, distributerja Demiurg, Kinodvora, Veselega teatra in z zbiranjem prostovoljnih prispevkov ob projekcijah filma Družina smo zbrali dobrih 7.000 evrov. Zbrani znesek 29.000 evrov bomo obogatili še z vstopninami od koncerta.  

Film Družina je prispeval k temu, da je akcija dobila podporo širom Slovenije in opozorila na posebnosti drugačnih družin, ki za normalno življenje potrebujejo več družbene podpore. Obnova hiše je samo eden od ciljev, ki smo si jih pri tej humanitarni akciji zastavili. Da se bodo Rajkovi naučili vzdrževati hišo in vzpostaviti vsakdanji red, bodo še naprej potrebovali našo pomoč. Zaključek akcije bomo zato usmerili v iskanje sistemskih rešitev za take družine, saj ugotavljamo, da je družin z različnimi posebnimi potrebami iz dneva v dan več. 

Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki na kakršen koli način prispevate v sklad in pomagate Rajkovim.


Foto: Simon Hočevar

 
 
 

TRR SKLADA ZA POMOČ LJUDEM V STISKI:

SI56 0297 0025 9477 202

 
 
 

Naročanje na odvzem krvi

Vsak delovni dan od 11. do 15. ure

Tel:01/ 543 83 40 

 
 
 
 
 
 

 

 
 
 

Založba RK

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.