Kontakt

Tel/Fax: +386 (07) 39 33 120
novo-mesto.OZRK@ozrks.si

Spremljajte nas!

 
 
 

Kontakt

RK Slovenije, Območno združenje Novo mesto,

Ulica Slavka Gruma 54a,
8000 Novo mesto

Tel/Fax:
+386 (07) 39 33 120
+386 (07) 39 33 129

GSM: 031 320 875

E-Pošta:
novo-mesto.OZRK@ozrks.si

Uradne ure:
Ponedeljek: 8.00 - 15.00
Sreda: 8.00 - 17.00
Petek: 8.00 - 13.00
 

 
 
 

DAN RDEČEGA KRIŽA V ZNAMENJU MEDGENERACIJSKE VASI

DAN RDEČEGA KRIŽA V ZNAMENJU MEDGENERACIJSKE VASI

08.05.2018

Osmega maja, na rojstni dan ustanovitelja gibanja Henrija Dunanta, praznujemo svetovni dan Rdečega križa in Rdečega polmeseca. S tem dnevom se prične tudi teden Rdečega križa, v katerem novomeško območno združenje prireja številne dogodke, s katerimi želimo širši javnosti približati svoje delovanje.

Osrednji dogodek, ki smo ga pripravili v torek, 8. maja, je bila Medgeneracijska vas z bazarjem Spomin na otroštvo – igre nekoč in danes. Pri izvedbi iger je sodelovalo 8 OŠ, DRPD, udeleženci Kreativnih, ki so prikazali 30 različnih iger in se jih je igralo 150 učencev OŠ. Povabili smo tudi Vinka Ahlina iz Šentruperta, ki izdeluje drgljice. Skupaj z Dolenjskim muzejem in kustosinjo Ivico Križ, ki je preskrbela fotografije tudi iz Slovenskega etnografskega muzeja, smo pripravili razstavo fotografij starih iger.

Na prireditvi, ki je sledila igram, smo razglasili naj prostovoljca, ki je postal Nejc Hočevar iz OŠ Šmarjeta za prostovoljstvo v krajevni organizaciji RK, obiskovanje starejših po domovih in ker je s svojim zgledom zgled za sošolce. Naj prostovoljska skupina je Klub Mladi za boljši svet, sedem mladih, ki deluje v okviru našega območnega združenja pri raznih akcijah, naredili so več kot 1000 prostovoljskih ur v zadnjem letu. Med njimi so Mateja Balant s Kmetijske šole Grm, Timotej Bučar, ki je dijak Srednje zdravstvene šole, Gloria Gačić in Jasmina Kramaršič s Srednje vzgojiteljske šole in Jovan Dušanić s Srednje strojne ter David Hren s Kmetijske šole Grm in Nejc Goršin, ki je že zaključil izobraževanje. Podelili so tudi nagrade na natečaju za razglednice Ker nam je mar (risba in lepa misel na izbrano temo) na katerega se je odzvalo 12 osnovnih šol in 4 dnevni centri s 323 izdelki. Komisija je izbrala 15 razglednic, ki jih je izdelalo 16 učencev. Z razglednicami polepšamo dan prejemnikom prehranskih paketov, v humanitarnem centru je na ogled tudi razstava razglednic. Nagrajencem sta podelila nagrade in jim čestitala predsednik OZRK Novo mesto Marjan Grahut in Ivica Križ, predstavnica Dolenjskega muzeja,  ter jih za nagrado povabila naslednjo soboto na izlet na Debeli rtič.

V nadaljevanju pa je bila organizirana še okrogla miza Brez ta star'ga mlad ne zraste. O svoji uspešni poklicni poti in karieri so spregovorili: Nuša Rustja, Zvezdana Bajc, Tatjana Gazvoda, Matjaž Smodiš, Janez Usenik in Vladimir Bahč. Osebne zgodbe so prepričljive in se nas dotaknejo. Pogovora so se udeležili srednješolci in izvedeli, kako lahko gradijo svojo osebno rast in kariero, da bodo poklicno uspešni in osebno zadovoljni. 

Iskrena hvala gospe Nuši Rustja, za idejo in izvedbo Medgeneracijske vasi in vsem prostovoljcem in sodelavcem ter Kreativnim za pomoč pri izvedbi.

 
 
 

TRR SKLADA ZA POMOČ LJUDEM V STISKI:

SI56 0297 0025 9477 202

 
 
 

Naročanje na odvzem krvi

Vsak delovni dan od 11. do 15. ure

Tel:01/ 543 83 40 

 
 
 
 
 
 

 

 
 
 

Založba RK

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.