Kontakt

Tel/Fax: +386 (07) 39 33 120
novo-mesto.OZRK@ozrks.si

Spremljajte nas!

 
 
 

Kontakt

RK Slovenije, Območno združenje Novo mesto,

Ulica Slavka Gruma 54a,
8000 Novo mesto

Tel/Fax:
+386 (07) 39 33 120
+386 (07) 39 33 129

GSM: 031 320 875

E-Pošta:
novo-mesto.OZRK@ozrks.si

Uradne ure:
Ponedeljek: 8.00 - 15.00
Sreda: 8.00 - 17.00
Petek: 8.00 - 13.00
 

 
 
 

Jožef Giodani iz Klenovika – stoletnik

Jožef Giodani iz Klenovika – stoletnik

07.05.2019

Rojstni dan je praznik. Prav poseben je bil aprila v Klenoviku, v občini Škocjan na Dolenjskem. Lahko bi rekli, da je bil praznik v občini tudi za vse nas, ki smo prišli voščit na sočen aprilski dan g. Jožetu Giodaniju. Najstarejši občan, ki preživlja svoja častitljiva leta življenja na domu z nesamostojno hčerko Marijo, sinom Jožetom in ženo Veroniko, ki zanju lepo skrbita in jima je moto: » Lepo nam je, kjer smo doma.« Vedno se razveseli tudi hčerke Tončke, ki živi s svojimi v Velikih Poljanah, vnukov in  pravnukov, sosedov in prijateljev, ki ga poznajo in obiščejo. Ob praznovanju smo bili prijazno sprejeti župan Občine g. Jože Kapler, predstavniki društev KORK in upokojencev Škocjan, predstavniki GD Zagrad. Prisrčno voščilo je izzvenelo iz grla upokojenega opernega pevca g. Zdravka Pergerja. S svojim petjem je izvabil ganjenost vseh prisotnih.

Čebelarsko društvo Šmarjeta – Škocjan je g. Jožefu Giodaniju podelilo odlikovanje Regijske čebelarske zveze Petra Pavla Glavarja I. stopnje za doprinos k čebelarstvu. Odlikovanje je podelil predsednik društva g. Slavko Globevnik v pražnje oblečeni čebelarski opravi.

Ob zdravici in torti, ki tudi sodi k takšnemu dogodku, ni sreče dovolj za vse, če se ne sliši harmonika in petje. Za omenjeno sta poskrbela pravnuka Nuša in David. S petjem smo se pridružili vsi prisotni. Tako je bil srečen tudi on in vsi tisti, ki smo se veselili z njim.

Ob slovesu skromnega človeka z dobrim srcem smo se spraševali: »Koliko poguma, moči in vedrosti potrebuje človek, kot je g. Jožef, da dočakamo tako visok jubilej, 100 let«.

 

                                                                                                                                     Tanja Hočevar,

                                                                                                                                  KORK in DU Škocjan

 
 
 

TRR SKLADA ZA POMOČ LJUDEM V STISKI:

SI56 0297 0025 9477 202

 
 
 

Naročanje na odvzem krvi

Vsak delovni dan od 11. do 15. ure

Tel:01/ 543 83 40 

 
 
 
 
 
 

 

 
 
 

Založba RK

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.