Popularne novice

Lansko leto smo začeli, letos pa nadaljevali, da posamezne KORK na izobraževanju za prostovoljce po KORK, predstavijo dobre prakse v svojem okolju. Predstavile so jo štiri KORK, ki so z izvedbo dejavnosti presegle pričakovanja in so pri tem inovativne. Namen oz. cilj teh primerov je prenos znanj in idej tudi v druge KORK, večja prepoznavnost KORK v domačem okolju, pridobivanje članov in prostovoljcev in večja udeležba občanov pri akcijah KORK.

KORK Dolenjske Toplice, Ivana Pelko je predstavila obiskovanje starejših v DSO z mladimi člani RK (krožkarji). KORK Šmarjeta, Janez Turk je predstavil vključevanje starejših krajanov na letovanje starejših na Debelem rtiču. KORK Mirna Peč, Slavi Derganc je predstavila vključevanje socialno šibkih družin na letovanje v mobilni hiši v kampu Podzemelj. KORK Mestne njive, Polona Jenšterle pa novoletno obdaritev starejših krajanov s pomočjo mladih članov RK. Vsak predstavnik KORK je predstavil svoj primer pri katerem je poudaril cilj, predhodne aktivnosti in izvedbo ter rezultate dejavnosti.

V drugem delu so se v skupinskem delu prostovoljke in prostovoljci ukvarjali z razmišljanji, kaj so izzivi pri dejavnosti KORK. Rdeča nit, ki so jo predstavljali iz skupine v skupino lahko povzamemo, da je pridobivanje prostovoljcev, članov in povezovanje KORK z mladimi s poudarkom na vzgoji prostovoljcev RK.

Izobraževanja za prostovoljce so potekala na šestih lokacijah: OZRK Novo mesto, OŠ Dolenjske Toplice, OŠ grm, OŠ Brusnice, OŠ Škocjan in v OŠ Bršljin. Vsega skupaj se je izobraževanja udeležilo 120 prostovoljcev iz 32 KORK.

S tako prakso bomo nadaljevali, saj nas spodbujajo vedno nove prakse, ki jih uvajamo v delo KORK.

Kuharska delavnica:krofi
Nazaj na seznam
Razstava ob 20-letnici sklada v StražI
Nazaj na vrh