Popularne novice

17. 2. 2020 so udeleženci kuharske delavnice pod vodstvom Marjance Kopač in Danijele Fink pekli krofe. Spekli smo 60 krofov, udeleženke so se same preizkusile v oblikovanju in nadevanju, seveda pa so jih tudi poizkusile. Zaupamo vam recept za slastne krofe.

SESTAVINE:
1 kg moke, 7 rumenjakov, 1 dcl olja, 7 dkg sladkorja, 1 vanilin sladkor, 4 žlice ruma, sol, ½ l mleka
Najprej naredimo kvasni nastavek iz 1,5 kocke kvasa, ki ga nadrobimo v ½ dcl toplega mleka in dodamo žličko sladkorja. To pustimo vzhajati.Ko vzhaja pripravimo 7 rumenjakov, ki jim dodamo sladkor, limonino lupino, limonin sladkor in rum in vse skupaj stepamo z električnim mešalnikom v gladko maso.

V skledo presejemo moko, solimo, dodamo rumenjakovo maso in kvasni nastavek. Vse skupaj dobro zgnetemo. Iz mase oblikujemo kroglice po 6 dkg, 30 jih pride iz ene mase, polagamo jih na pomokan prt, pokrijemo in pustimo vzhajati cca 45 min.Krofe ocvremo v vročem olju cca 175 °C, najprej na vzhajani strani 4 minute, pokrite, potem jih obrnemo in odkrite cvremo še 4 minute.Pripravimo marmelado, ki jo razredčimo z rumom ali mlekom in jih napolnimo. Na koncu jih posipamo še s sladkorjem v prahu.

Število udeležencev kuharskih delavnic se povečuje, naslednja bo 9. 3., ob 16.00, ko bomo delili pisano kočevarsko potico in breskvice. Zbiramo prijave!

Zimske počitniške ustvarjalne delavnice
Nazaj na seznam
Izobraževanje prostovoljcev po KORK
Nazaj na vrh