Popularne novice

Konec leta 2020 je zgodba Jožeta Pirha, 34 letnika, ki ima cerebralno paralizo, a si želi živeti samostojno življenje, prepričala mnoge ljudi, da pomagajo. Uspelo nam je zbrati sredstva za stanovanje v katerega se je preselil. Stanovanje je v pritličju, s primerno opremo in dovolj veliko, da omogoča kvaliteto življenja invalidu.

Po smrti mame se je Jože boril za družinsko stanovanje v katerem je živel, vendar je bilo prodano na dražbi. Kljub brezplačni pravni pomoči se tega ni dalo preprečiti.
Jože si je moral iskati novo streho nad glavo. Obrnil se je na nas, da bi mu pomagali zbrati sredstva za začetek novega življenja v drugem stanovanju. Želel si je najeti garsonjero ali enosobno stanovanje, kar bi pomenilo, da bi mi od invalidnine in pokojnine po mami ter pomoči za postrežbo ostalo malo. Odločili smo se, da mu pomagamo z namenskim zbiranjem sredstev za pomoč pri reševanju stanovanjskega problema. Velik odmev sta dosegla dva prispevka v Tedniku na RTV SLO in zbralo se je dovolj sredstev, da je Jože prišel do novega, lepega stanovanja.

»Zdaj sem najsrečnejši človek na svetu,« pravi Jože z solzami v očeh.

Kako postanem član ekipe prve pomočI RK in CZ...
Nazaj na seznam
Nova navodila pri merilih za izbor krvodajalc...
Nazaj na vrh