Popularne novice

Tudi na današnji terenski krvodajalski akciji v OŠ Šentjernej, smo Dolenjci pokazali, da imamo veliko srce za pomoči potrebne, saj je prišlo kar 93 krvodajalcev, od tega so 4 k temu pristopili prvič.

Odvzemi še vedno potekajo po predhodno dogovorjenem urniku, da krvodajalcem ni potrebno predolgo čakati na odvzem, pred vpisom jim izmerimo temperaturo in zastavimo par vprašanj o zdravstvenem stanju, veseli pa smo bili seveda tudi tistih, ki so se za odvzem odločili spontano brez predhodnega klica.
Za malico so tudi tokrat poskrbeli v šolski kuhinji, prostovoljke pa so jo postregle krvodajalcem, ki se še vedno razveselijo hrenovke ali klobase, kar so na Centru za transfuzijsko dejavnost Novo mesto zaradi Covid ukrepov kar nekaj časa pogrešali.

Naj vas obvestimo, da bo naslednja krvodajalska akcija že 23. junija v OŠ Žužemberk, zato vljudno vabljeni vsi, ki lahko pridete tja oz. vas vabimo, da pokličete na Center za transfuzijsko dejavnost na tel. št. 01/54 38 340 in se dogovorite za odvzem pri njih, ker krvi primanjkuje, predvsem A, B in 0 negativne.

Hvala vsem, ki ste se odzvali vabilu in darovali del sebe in ostanite zdravi.

Mateja Šlajkovec

Delitev oblačil
Nazaj na seznam
Krajani spet dočakali preventivne zdravstvene...
Nazaj na vrh