Popularne novice

Na prireditvi v počastitev obletnice so se zbrali župani občin Straža, Škocjan in Šmarješke Toplice, direktorica OU novomeške občine, predstavniki Škofijske Karitas in CSD DBK ter Lions kluba.

Pobuda za nov projekt donirana hrana je prišla 2016 iz MO Novo mesto in Lions kluba Novo mesto. Vodja dobrodelnega projekta Donirana hrana na Dolenjskem iz Lions kluba Novo mesto in conski predsednik Vladimir Bahč je poudaril, da je bil začetek naporen, vendar so se učili iz izkušenj drugih Lionov iz drugih krajev po državi, ki so že pred njimi uspeli vzpostaviti projekt. Vesna Dular, predsednica OZ RKS Novo mesto je povedala, da sodelujejo še druge organizacije in društva kot so CSD Dolenjske in Bele krajine, Društvo upokojencev Novo mesto in Karitas Novo mesto z namenom vključevanja uporabnikov, ki hrano potrebujejo.

Najprej smo projekt vodili samo v MO Novo mesto, postopoma pa so pristopile še druge občine, ki jih novomeški RK pokriva s svojim delom. V petih letih smo razdelili 25.661 paketov hrane, oz. 272 ton hrane, vsak paket je bil vreden cca. 40 eur. Trenutno donirano hrano prejema 177 družin, od tega 102 v MO NM in 75 v drugih občinah. Uporabnikom donirana hrana pomeni veliko pomoč, večjo in kakovostnejšo hrano, ki si jo sami drugače niti ne bi mogli privoščiti. Zahvala tudi donatorjem trgovskim verigam: Spar, Mercator, Tuš, Lidl, Hofer in Medeni butik Voglar.

Na slovesnem dogodku v programu nastopili učenci GŠ Marjana Kozine iz Novega mesta pod vodstvom mentoric, prireditev pa je povezoval Jani Muhič, ki je tudi sam preko Lions kluba ves čas del projekta. Želimo si, da z donirano hrano družno nadaljujemo v korist mnogih ljudi, ki jim s pomočjo pomagamo.

Prijave na letovanje otrok na Debelem rtiču s...
Nazaj na seznam
Delitev oblačil
Nazaj na vrh