Popularne novice

Telefonsko družabništvo za starejše se zaključuje, a septembra zopet nadaljuje

18.06.2021

Telefonsko družabništvo, ki smo ga organizirali s prostovoljci Gimnazije Novo mesto in je potekalo od novembra 2022, je pomoč pri premagovanju osamljenosti starejših. Projekt razvija medgeneracijsko sodelovanje, solidarnost in medsebojno spoštovanje ter krepi komunikacijske in druge spretnostih. Izkušnje tako prostovoljcev kot starejših družabnikov so pozitivne saj gre za obojestransko obogatitev.

Do 14. 6. 2021 smo opravili 292 klicev, kar znese približno 73 ur (v povprečju klic traja 15 min). Skupaj z vsemi izobraževanji, usposabljanji in skupinskimi zoom srečanji pa ocenjujemo, da smo v tem šolskem letu v okviru projekta opravili 212 ur.
Projekt je bil odmeven tako na šoli kot v lokalnem okolju, kar dokazujejo tudi številne objave, npr. na šolski spletni strani, spletni strani OZRK NM, članek v Dolenjskem listu, prispevki na radiu Sraka in Krka ter TV Vaš kanal. Skupina novomeških gimnazijcev je na razpisu OZRK Novo mesto postala naj prostovoljska skupina za leto 2020/21 v kategoriji srednješolcev.

S projektom nameravamo nadaljevati in ga širiti še na ostale šole tudi v prihodnjem šolskem letu.

Če bi se želel/a pridružiti kot prostovoljec/ka pri telefonskem družabništvu pokličite koordinatorko Simono projekta ReCovid ali pišite na GSM: 040 532 122, email naslov: ms.ozrknm@gmail.com.

Projekt ReCovid sofinancirata MDDSZ in ESS

Krvodajalska akcija v Žužemberku
Nazaj na seznam
Zahvala prostovoljcem za pomoč v času epidemi...
Nazaj na vrh