Popularne novice

11. september - Svetovni dan prve pomoči- je dan priložnosti za spodbujanje in zagovarjanje znanja in veščin prve pomoči za širšo javnost.

Znanje prve pomoči bi moralo biti dostopno vsem, saj gre za ključno humanitarno dejavnost, ki ljudem omogoča, da rešujejo življenja in pomagajo pri okrevanju po nenadni bolezni ali poškodbi. Obvladanje veščin prve pomoči poveča posameznikovo sposobnost hitrega ukrepanja, da zmanjša ali stabilizira hude poškodbe in izboljša možnosti za preživetje poškodovanca.

Predsednica RKS Vesna Mikuž: »Vsako leto zaradi pomanjkanja pravočasne pomoči ali neustrezne prve pomoči umre na milijone ljudi ali pa pride do zapletov zaradi nestrokovne oskrbe. Prva pomoč, vključno z oživljanjem, je ključno dejanje za učinkovito in hitro zdravljenje poškodb in bolezni, s čimer se poveča možnost preživetja.«

Pomembno se je zavedati, da lahko vsakdo, ne glede na starost, sodeluje pri izvajanju ukrepov za reševanje življenj in zagotavljanju večje varnosti v svojem okolju.

V prihajajočih dneh se bodo po celi Sloveniji odvile različne delavnice in prikazi prve pomoči, več na spletni strani RKS.

Vabljeni na brezplačno delavnico DAN PRVE POMOČI, ki se bo odvijala v ponedeljek, 13. septembra, ob 9. uri v prostorih OZ RKS Novo mesto.

Sporočilo za javnost ob Svetovnem dnevu prve pomoči

Prostovoljsko delo uporabnikov programa delo...
Nazaj na seznam
Delitev oblačil
Nazaj na vrh