Popularne novice

Vabimo na jesensko Zelemenjavo - izmenjevalnico pridelkov in plodov, v soboto, 16. 10. 2021, od 9.00 do 13.00, na novomeški Glavni trg.

Vsako soboto med 9. in 13. uro poteka mestna tržnica in tokratno ponudbo bodo dopolnili in popestrili tudi »Optimisti«, ki sodelujejo v programu socialne aktivacije na Območnem združenju RK Novo mesto.

Sam princip Zelemenjave ima dobrodelno in solidarnostno noto, saj se z menjavo in podarjanjem pridelkov, plodov, izdelkov spodbuja medosebna pomoč, dobrosrčnost, povezovanje, tudi samooskrbo in lokalno proizvedene dobrine, prav tako kot spoštovanje do dela pridnih rok posameznikov. Obiskovalce vabimo, da na dogodek prinesejo svoje pridelke in odnesejo tiste, ki jim za ozimnico še manjkajo oziroma, kot že omenjeno, pustijo prostovoljni prispevek, namenjen Skladu za pomoč ljudem v stiski iz katerega se sredstva porabijo v obliki finančne pomoči socialno ogroženim za pomoč pri kritju najnujnejših stroškov.

V soboto, 16. oktobra, obeležujemo Svetovni dan oživljanja, zato bomo v sodelovanju z Društvom študentov medicine ozaveščali o pomenu temeljnih postopkov oživljanja in to demonstrirali tudi s praktičnim prikazom.  Pridružila se nam bo tudi Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto in predstavikla knjižnico semen.
Likovni izdelki učencev osnovnih šol Vavta vas, Dolenjske Toplice in Šentjernej, ki jih bomo razstavili na stojnici pa bodo poživili jesensko tihožitje.

Delavnice ob svetovnem dnevu oživljanja
Nazaj na seznam
Siquake 2020 v Ljubljani
Nazaj na vrh