Popularne novice

V okviru Tedna dobrodelnosti Rdečega križa Slovenije, med 18. in 24. oktobrom 2021, Rdeči križ Slovenije pripravlja več oddaj skupaj s Televizijo Slovenija z namenom zbiranja sredstev za pomoči potrebne.

Med Tednom dobrodelnosti Rdečega križa Slovenije na Televiziji Slovenija lahko posamezniki in podjetja že z SMS donacijo prispevajo k zmanjševanju socialnih stisk. Vsa zbrana sredstva bodo namenjena zmanjševanju socialne izključenosti vsakega petega upokojenca in vsakega desetega mladoletnega otroka, ki jim bomo pomagali z dodatnimi prehranskimi paketi s primerno hrano in kritjem stroškov za letovanje ob morju.
Po podatkih Statističnega urada Republike Slovenija je bilo v Sloveniji v letu 2020 tveganju socialne izključenosti izpostavljen vsak osmi prebivalec. Še posebno problematična je dolgotrajna revščina, saj si ljudje zaradi nje lahko ne morejo privoščiti nekaterih dobrin, storitev in dejavnosti, ki so običajne za družbo, v kateri živijo, in se zaradi tega oddaljijo od socialnega okolja ali se celo izolirajo od družbe.

K Tednu dobrodelnosti Rdečega križa Slovenija bodo v tednu med 18. in 24. oktobrom 2021 pristopile tudi nekatere oddaje Televizije Slovenija, to so TednikDobro jutrokviz Vem! in Vikend paket. Oddaje bodo ozaveščale o pomenu dobrodelnosti, predstavile stiske, s katerimi se v Sloveniji dnevno soočajo številne družine in posamezniki, med njimi tudi številni starostniki, videli boste, kako k dobrodelnosti pristopijo tudi otroci za otroke ipd.

Številke za darovanje bodo odprte cel teden. Vabljeni vsi posamezniki in podjetja, da po svojih zmožnostih pomagate z donacijami prek SMS-sporočil ali z nakazili na transakcijski račun. Na številko 1919 lahko pošljete SMS z besedo SKUPAJ in prispevali boste 1 evro, če pa želite darovati več, boste s poslanim SMS-jem z besedo SKUPAJ5 prispevali 5 evrov. Prispevate lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1,Telemacha in T2. Vsi navedeni mobilni operaterji se v celoti odpovedujejo prihodkom iz naslova dohodnih in odhodnih SMS sporočil.

Tudi letos naš projekt Teden dobrodelnosti RKS med drugimi podpirajo pisatelj Primož Suhodolčanšahistka Laura Unukstand up komika Rok Škrlep in Luka Korenčič ter Loterija Slovenije d. d.

Svoj prispevek lahko nakažete tudi na transakcijski račun:
TRR: SI56 0292 2001 9831 742
Prejemnik: Rdeči križ Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana
Koda namena: CHAR
Namen: Teden dobrodelnosti 2021
Referenca: SI 00 96874

Svoj prispevek lahko nakažete tudi na TRR Rdečega križa Slovenije. Prek mobilne banke lahko poskenirate QR kodo in po svojih zmožnosti donirate poljubni znesek.

 

Na zelemenjavi ste se lahko naučili oživljati
Nazaj na seznam
Delavnica oživljanja in uporabe AED
Nazaj na vrh