Popularne novice

Ani in Andreju iz Občic v občini Dolenjske Toplice se je nasmehnila sreča, saj sta s pomočjo dobrih ljudi dobila novo kopalnico, ki sta si jo tako želela. Na njihovo željo je opozorila prostovoljka Fanika Avguštin iz Kočevskih Poljan, ki jima je prisluhnila ob pobiranju članarine. Zbiranje sredstev in celotno organizacijo akcije je prevzela Krajevna organizacija RK Dolenjske Toplice pod vodstvom predsednice Ivane Pelko.

Hiša v kateri Ana prebiva že več kot 30 let, je last Zarje, d.o.o, zanjo plačujeta s sinom najemnino in vse vzdrževanje hiše opravita sama na lastne stroške. Pred leti ni bilo niti kopalnice, kasneje sta si iz sobe naredila toaletne prostore, kjer sta postavila tudi kopalno kad. Zaradi Aninega pešanja zdravja je bila zanjo že neuporabna.

»Sprva smo mislili zamenjati samo kopalno za tuš kad, kasneje pa je izvajalec del Pagras, d. o. o, ocenil, da bi bilo potrebno kopalnico temeljiteje prenoviti. To je pomenilo, da za investicijo ne bodo dovolj pobrana sredstva pri članarini in prispevek Rdečega križa Slovenije in Rotary kluba Dolenjske Toplice. Brez prispevka iz humanitarna akcija Dobrodelna kuhinja, nam ne bi uspelo pokriti celotne investicije,« je vesela povedala Ivana Pelko. V Tednu dobrodelnosti RKS so bila dela na Občicah končana in naredili smo manjšo otvoritev nove kopalnice.

»Ne moreva verjeti, da je res, hvala vsem, tudi delavcem, ki so bili prijazni in delavni,« se je zahvalil Andrej in mu je pritrdila Ana, ki je bila solzna od ganjenosti, kot je povedala. Ob predaji kopalnice v uporabo smo se zbrali predstavniki novomeškega in krajevnega RK, predstavnica občine in donatorji.

Še enkrat se je izkazalo, da, če skupaj stopi več ljudi, se lahko uresničijo želje, ki se zdijo neuresničljive.

OZ RKS Novo mesto

V novo šolsko leto z novimi dejavnostmi za ml...
Nazaj na seznam
Preventivne zdravstvene meritve v Novem mestu
Nazaj na vrh