Popularne novice

»Na Rdeči križ se vsak lahko zanese,« je dejal eden od osmošolcev, ko smo jih uvodoma povprašali, kaj vedo o RK. Učenci so o delovanju RK veliko vedeli, prijetno presenetili pa so nas tudi z aktivnim in odgovornim delom pri sami izvedbi delavnice.

Na povabilo učiteljice Merilin Šut smo na OŠ Šmihel 17. 2. 2022 izvedli dveurno delavnico Vzgoja za humanost in tako dopolnili naravoslovni dan za učence 8. razreda. Učenci so z delom v skupinah najprej sestavljali »hišo« dejavnosti RK in z igro domino preverili pridobljeno znanje. Ogledali smo si tudi film o delu mladih na OZ RKS Novo mesto, dijakinji, ki sta vodili delavnice, pa sta predstavili svoje prostovoljsko delo na RK.

Druga delavnica se je nanašala na strpnost. Po skupinskem delu in intervjuju s Saro, ki je v Slovenijo prišla iz Srbije, smo se pogovarjali o tem, kako sprejemati drugačnost, kako smo vsi nekje tujci in kako nas različnost bogati.

Učenci so v oceni delavnice zapisali, da je bilo vse zelo zanimivo, da so se izvajalke zelo potrudile in da si želijo več takih dni. Delavnico so izvedle prostovoljke Sara Milanović s SŠGT Novo mesto, Eva Žagar z Gimnazije Novo mesto in Nuša Rustja z OZ RKS Novo mesto.

Daša, učenka 8. r.:
Delavnica mi je bila zelo všeč, še posebej intervju s Saro in to, da smo delali v skupinah. Pridobili smo širši vpogled v druge kulture. Film pa smo si že prej ogledali.

Eva in Sara, moderatorki delavnice:
Izvedba delavnice v OŠ je za naju prijetna izkušnja, saj se tako učiva sporazumevanja z mladimi. Biti v vlogi učitelja je velik izziv, delo pa odgovorno in naporno. Po izvedbi delavnice na dveh šolah lahko rečeva, da se vsak razred odziva po svoje, a »Šmihelčani« so se izvrstno odrezali.

Nuša Rustja
Foto: OŠ Šmihel

Delitev oblačil
Nazaj na seznam
Krajani KORK prečna vabljeni na odvzem krvi
Nazaj na vrh