Popularne novice

Članice Društva kmečkih žensk in prostovoljke Rdečega križa Žužemberk smo se v soboto odpravile na pohod na Sveti peter ali suhokranjski »Triglav«. Startale smo na Laščah in se povzpele po makadamski cesti proti Svetemu Petru. Nekaj udeleženk pohoda si je malo skrajšalo pot, ostale so se veselo pognale proti tromeji občine Žužemberk, Dolenjske Toplice in Kočevja na višini 888 metrov nadmorske višine na Sveti Peter.

Na vzponu nas je prijetno presenetil sneg in oster veter, gozd jim je nudil zavetje, sem in tja pa je posijal tudi kakšen sončni žarek. V uri in pol hoje, nas je spremljal zmrznjen teren, končni strmi vzpon pa je zahteval kar dobro kondicijo.
Na vrhu, pri razglednem stolpu, smo si oddahnile in se vpisale v knjigo pohodnikov. Občudovale smo pogled na dolino, ki je bila obsijana s soncem. Na vrhu v koči so se pohodnice pogrele z vročim čajem, se okrepčale z malico iz nahrbtnika in počasi odpravile nazaj v dolino.

Med spustom v dolino smo že snovale zanimive načrte za nove pohode po Suhi krajini, katerih se bodo lahko udeležile tudi malo starejše članice.
Ob prihajajočem 8. marcu smo si privoščile še kratko druženje ob klepetu v bližnji gostilni. Tudi take dejavnosti vzpodbujajo vse nas k boljšemu in učinkovitejšemu delu v naših društvih.

Zbiranje materialne in humanitarne pomočI za...
Nazaj na seznam
RdečI križ slovenije prejel priznanje ob dnev...
Nazaj na vrh