Popularne novice

Po enem letu, smo se spet prostovoljci KORK v Območnem združenju RK Novo mesto dobili v dveh skupinah, vendar v živo. Bojana Prišel Zrilič je prejela zahvalo za štiri letno delo, ki bi jo sicer morala že lansko leto. Pozdravila nas je predsednica Vesna Dular, ki je poudarila, da upa, da so virusni časi za nami in da bomo lahko izvajali program RK tako, kot smo bili navajeni, v stiku z ljudmi. Pregledali smo poročilo o delu za lansko leto in načrt dela za letošnje leto. Simona Stegne, socialna delavka, je predstavila analizo obiskov starejših nad 80 let, ki so jih po KORK obiskali ob novem letu in ugotovitev, da v mestu živi več starejših samih kot na vasi. Oni potrebujejo našo še posebno pozornost.

Pri načrtu dela nismo mogli mimo vojne v Ukrajini in možnosti pomoči in zbiranja sredstev za begunce, ki počasi prihajajo, največkrat sorodnikom, tudi na Dolenjsko. V bližnji prihodnosti načrtujemo izobraževanje za prostovoljce na temo komuniciranja, ki bo že 22. 3. 2022. Do 15. 3. 2022 bodo KORK oblikovale sezname posameznikov in družin, ki potrebujejo prehrano iz EU zalog, zaradi večanja stroškov pričakujemo, da bo teh na seznamu spet več.

Na koncu smo se še dogovorili, da bomo v aprilu organizirali pohod za vse prostovoljce po Mahovi poti, ko se bomo imeli čas tudi družiti in izmenjati izkušnje.

Začasna zaščita beguncev iz Ukrajine
Nazaj na seznam
Delitev oblačil
Nazaj na vrh