Popularne novice

Dan za spremembe je največja vseslovenska prostovoljska akcija, ki poteka od leta 2010 pod okriljem Slovenske filantropije. Spodbuja ljudi, da zavihajo rokave in postanejo prostovoljci v konkretnih akcijah. 13. Dan za spremembe je namenjen akcijam, ki prispevajo k soustvarjanju skupnosti. Območno združenje RKS Novo mesto bo v petek, 8. aprila, povezalo mlade prostovoljce s stanovalci domov starejših občanov v Novem mestu in Šmarjeti. Medgeneracijsko povezovanje koristi tako mladim kot starejšim. Ko se povežemo in skupaj ustvarjamo, se bolje razumemo in spoštujemo. Tako krepimo medgeneracijsko solidarnost in samopodobo obeh generacij.

S stanovalci DSO Novo mesto bomo preživeli petkovo dopoldne z različnimi dejavnostmi, kot so: ustvarjalnica z velikonočnimi izdelki, glasba s petjem in miselne igre. Izvedba v DSO Šmarjeta bo potekala po programu, ki ga bosta pripravili OŠ Šmarjeta in tamkajšnji DSO Penzion Sreča.

Sodelovali bodo učenci OŠ Šmihel in Šmarjeta, dijaki Gimnazije Novo mesto, Ekonomske šole Novo mesto in Šolskega centra Novo mesto – SEŠTG ter študentje Fakultete za zdravstvene vede Novo mesto.

Delitev oblačil
Nazaj na seznam
Nova skupina Novomeških aktivatorjev je obisk...
Nazaj na vrh