Popularne novice

Nova skupina Novomeških aktivatorjev je obiskala skupino na ZIK-u Črnomelj

05.04.2022

»Glavni cilj je zaposlitev«, so si enotni udeleženci nove in ob enem tudi zadnje skupine socialne aktivacije »M O S T«, na OZ RKS Novo mesto, ki so si nadeli ime Veseljaki. Program se je začel 1. marca in se bo zaključil 31. avgusta 2022.

Motivirani za nove življenjske in zaposlitvene priložnosti so v prvem modulu udeleženci svoje izbrano ime več kot opravičili, saj so aktivno, z dobro voljo ter zanimanjem sodelovali pri številnih dejavnostih: spoznavne in socialne igre, sodelovanje v timu, tematska ustvarjalna delavnica, predstavitev dejavnosti Rdečega križa, predavanja s psihologinjo, obisk Centra za transfuzijsko dejavnost in Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, predstavitev Društva življenje brez nasilja in Društva za zaščito živali Novo mesto, delavnice komunikacije, obvladovanja konfliktov ter sprejemanja drugačnosti, ponovitev prve pomoči in temeljnih postopkov oživljanja – AED, dvakrat sta jih obiskali koordinatorki, vseskozi pa so skrbeli tudi za telesno aktivnost z jutranjo telovadbo, jogo ali raziskovalnimi sprehodi.

Najbolj veselo pa je bilo vsekakor na sklepnem dejanju modula, ko smo so se, na povabilo partnerjev in kolegov iz ZIKa, odpravili v Črnomelj. »Zaključni« izlet se je začel z vkrcavanjem na avtobus, vožnjo do destinacije, kjer so nas pogostili in si hkrati izmenjali tudi izkušnje, primere dobrih praks in dobronamerne nasvete.
Pot nas je naprej vodila skozi mestno jedro Črnomlja, kjer smo izvedeli marsikaj novega in zanimivega. Ustavili smo se pri spomeniku NOB na Gričku, uživali v razgledu in se odpravili do belokranjskega tromostovja, izvedeli legendo Zelenega Jurija ter izvor imena mesta. Ogledali smo si mozaik v cerkvi sv. Petra, izpod rok patra Rupnika. V črnomaljskem kulturnem domu smo si ogledali doživljajsko in interaktivno razstavo o obdobju med II. svetovno vojno - Domovina je kultura, kjer smo lahko preizkusili tudi svoje igralske sposobnosti.

Polni novih vtisov in informacij smo se poslovili ter belokranjske kolege povabili, da obisk vrnejo. Tako se čez mesec ali dva zopet srečamo in izmenjamo izkušnje na skupni dogodivščini po Novem mestu.

Za skupino naših udeležencev pa na OZ RKS Novo mesto pripravljamo pester urnik tudi v II. modulu.

Dan za spremembe: nisi sam – soustvarjamo sku...
Nazaj na seznam
Svetovni dan zdravja: s preventivnimi meritva...
Nazaj na vrh