Popularne novice

Ob Svetovnem dnevu zdravja, 7. aprila, smo pri OZRKS Novo mesto v sodelovanju z Lekarno Novak na Novem trgu v Novem mestu organizirali preventivne zdravstvene meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola v krvi.

Meritve sta izvajali študentki Ana Marija in Lena iz Fakultete za zdravstvene vede Novo mesto, s katero že vrsto let uspešno sodelujemo. Pokazali sta veliko znanja in meritve uspešno izvedli. Prišlo je 72 obiskovalcev, kar pomeni, da so krajani v času epidemije meritve pogrešali, zato so tudi potrpežljivo počakali, ko aparati zaradi hladnih temperatur niso izmerili takoj. Veseli pa nas, da ljudje postajajo čedalje bolj odgovorni do svojega zdravja in izkoristijo takšne priložnosti, ki jim jih ponudimo. Še enkrat bi se radi zahvalili Lekarni Novak za prostor, darovane lističe za sladkor in higienski material, ter študentkama za opravljeno prostovoljno delo. 

Prav tako pa so v organizaciji KORK Straža potekale meritve tudi v Dnevnem centru za vse generacije v Občina Straža, bodo pa meritve izvajali tudi v bodoče in vabijo krajane, da spremljajo obvestila in pridejo.

M.Š.

Zdravstveno preventivne meritve v Kork Dolenj...
Nazaj na seznam
Delitev oblačil
Nazaj na vrh